Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Risk haritası güncellendi! Ege’de iki il kırmızıya döndü

Sağlık Bakanlığı illerdeki 100 bin kişide haftalık vaka sayısı ortalamasını açıklamasının ardından Türkiye’de risk haritası değişti. Ege’nin tek mavi renkte olan ili Uşak, sarıya döndü. İzmir ise kırmızı renge dönüşerek çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Türkiye’de tek ‘mavi’ (düşük riskli) il Şırnak kaldı.

Sağlık Bakanlığı illerdeki 100

Sağlık Bakanlığı’nın yeni haritasında 39 il tamamen kırmızıya dönerken, haritanın tek mavi yani düşük riskli ili olarak Şırnak kaldı. Sağlık Bakanlığı illerdeki 100 bin kişide haftalık vaka sayısı ortalamasını açıkladı. 39 il tamamen kırmızıya döndü. Bir hafta önce kırmızı il sayısı 25’ti.

Vaka oranında en yüksek il ise 100 binde 509 ile Samsun oldu. Tüm Türkiye’de tek mavi, yani 100 bin kişide vaka sayısı 10’un altında olan tek il, Şırnak olarak kaldı. 26 Şubat’ta ise 14 il maviydi.

Yeni tabloya göre bir il mavi, 11 il sarı, 30 il turuncu, 39 il kırmızı renkte oldu. 6-12 Mart haftasında ise 25 il kırmızı, 41 il turuncu 12 il sarı, 3 il maviydi.

EGE’DE DÜŞÜK RİSKLİ BÖLGE KALMADI

Sağlık Bakanlığı’nın ilk açıkladığı tabloda İzmir ve Kütahya’nın rengi turuncudan kırmızıya döndü. Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Manisa sarı iken turuncu olurken Ege’nin tek mavi ili olan Uşak sarı renge büründü. Muğla’nın ise rengi değişmedi, yüksek riskli bölge olmaya devam etti.

RİSK ARALIKLARI NEDİR?

0-10 arası düşük riskli(MAVİ), 10-38 arası orta riskli(SARI), 38-100 arası yüksek riskli(TURUNCU, 100 ve üzeri çok yüksek riskli(KIRMIZI)