Saatçi,Yerel Seçimlere Doğru: Belediye Başkan Buluşmaları Programı Kapsamında Denizli’de Konuştu

Saatçi,Yerel Seçimlere Doğru: Belediye Başkan Buluşmaları Programı Kapsamında Denizli’de Konuştu
Yayınlama: 27.11.2018
A+
A-

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Denizli TMMOB Mimarları Odası Denizli Şubesi, Yerel Seçimlere Doğru: Belediye Başkan Buluşmaları’ programın katıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin ‘Yerel Seçimlere Doğru: Belediye Başkanları Buluşmaları’ kapsamında ‘Kendini anlat Kentini anlat’ etkinliği için Denizli’ye geldi. Makine Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Serdar Alanayont, CHP Denizli Büyükşehiri belediye başkan aday adayı Arif Balkanay, TMMOB İKK üyesi Cüneyt Zeytinci ve Mimarlar Odası üyeleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Serdar Alayont yaptı. Yerel seçimler ile ilgili oda olarak çalışmalarının önceden olduğu yine olacağını belirten Alayont, ‘Yerel seçimler ile ilgili çalışmamız olacak ama, ‘Sadece Denizli’de ki adaylara mı sorumuzu soracağız, sadece Denizli’nin başkanları mı konuşsun? Hayır dedik, Diğer illerdeki yerel yönetim uygulamaları ve diğer illerdeki şehircilik uygulamaları nelerdir bir soralım dedik. Sayın Behçet Saatçi’den rica ettik bu günde kendisi konuğumuz oldu’ dedi.

Alayont’un konuşmasının ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi konuklara tanıtıldı. Fethiye’nin videolu tanıtımının da gösterildiği gösterildiği etkinlikte tanıtımın ardından kürsüye gelen Başkan Saatçi, ‘Şimdi arkadaşlar ben size yabancı değilim. İçimizde mimarlar var inşaat mühendisi arkadaşlar var. Ben de 10-12 sene müteahhitlik hizmeti gören bir şirkette ortaktım. 1999 yılında saygıdeğer Fethiyeliler belediye başkanlığı ile onurlandırdılar. Bu şereften sonrada olmazsa olmaz projeler ile işe başladık. O da nedir Altyapı. Çöplerin vahşi depolanması, Denize akan kirli sular, kaldırımlarda çocuk arabalarının gidemediği kaldırımları olan bir şehir devraldık biz. Aslında böyle bir şehir devralmamız bizim için bir artı oldu. Çakıl taşı kadar bir iş yapsanız göze battı, gözüktü.’ ifadelerini kullandı.

‘İNSANI YAŞATMALARI LAZIM”

Fethiye Belediye Başkanı Saatçi, altyapı çalışmaları sürecinde belediyeyi de keşfettikleri ifade etti. Belediye birimlerinin öneminin farkında olarak çalıştıkları söyledi. Yöneticilik anlayışından da bahseden Saatçi, ‘Ben seçildiğimde kimi bulduysam onlarla çalıştım. Yani hiç bir arkadaşımızın siyasi görüşüne bakmadım. Göreve başladığımızda arkadaşlar dedim belediyeye kim giriyorsa yüzleri gülerek çıkaracaksınız dedim, tek istediğim bu. Bu anlayışla başladık. Bu sayede Fethiye’de sabah kalktığımızda Fethiye için ne yapabilirim düşüncesi hakimdir. Siyasi partiler bu noktada her zaman bir araçtır amaç değil diye. ilk seçildiğimiz zaman mecliste arkadaşlarımız çoğunluktaydı. Komisyonda başka arkadaşlara yer vermeyecek güçteydik ama her komisyona farklı partiden arkadaşlar dahil ettik. Bizim anlayışımıza göre ülkenin paylaşıma, hoşgörüye ve ortak akla ihtiyacı var. Siyasi partiler bir yere kadar. Bunu gelirken televizyonda da anlattım. Ben bu konuda Cemil Meriç’ciyim Cemil Meriç, ideoloji ya da partizan taassup körlüktür der, ben bunun altını çizyorum. Evet doğru. Necip Fazıl da davam için ölürüm der, ölünecek bir şey yok insanı yaşatmaları lazım’ ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.