Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı son durum ne? Sorusu gündemin en sıcak konularından biri olarak dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin personel alımı gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından 30 bin kişilik kamu personel alımı yaşanmıştı. 55 bin kişilik Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları 2023 yılında yapılacak ikinci etap alımlar kapsamında değerlendirilmeye başlandı. Peki, Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı son durum ne? Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı şartları neler? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru süreci ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? PTT personel alımı yapacak mı? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde. 

Sağlık Bakanlığı ikinci personel

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı son durum ne? Sorusu gündemin en sıcak konularından biri olarak dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin personel alımı gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından 30 bin kişilik kamu personel alımı yaşanmıştı. 55 bin kişilik Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları 2023 yılında yapılacak ikinci etap alımlar kapsamında değerlendirilmeye başlandı. Peki, Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı son durum ne? Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı şartları neler? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru süreci ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? PTT personel alımı yapacak mı? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde. 

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı şartları ve başvuru tarihleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru sürecinin yakın zamanda başlatılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru sürecinin başlatılmasının ardından alım yapılacak kadrolar ve branş dağılımları öncelikli olarak ÖSYM’ye bildirilecek. Ardından ÖSYM boş kontenjan ve kadro bilgisine göre tercih kılavuzunu hazırlayacak. Tercih kılavuzunun duyurulması ile beraber 2. alım tarihleri de belli olmuş olacak. Tercihlerin tamamlanmasının ardından atama işlemleri gerçekleştirilecek. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin personel alımı yapılacağını ve bakanlık bünyesinde istihdam edileceğini daha önce açıklamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin personel alımı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500’ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız” ifadelerine yer vermişti. 

Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Sonuçları Açıklandı Mı?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları ile ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamada 32 bin poliklinik odası olduğuna değinerek buralarda görev yapmak üzere tıbbi sekreter kadrosuna alım yapılacağını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı’na ilk etapta ataması yapılan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin 15 bin 537’si tıbbi sekreter 5 bin 831’i ise hemşirelerden oluşmuştu. 

Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinin ikinci aşamasında ise ağırlıklı olarak teknisyen, hemşire ve tıbbi sekreter kadrolarına takviyelerin yapılması bekleniyor. Kontenjan ve atama tarihlerine ilişkin Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı son durum ne sorusu ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte cevap bulacak. 

30 Kasım- 5 Aralık 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/11 Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 13 Aralık 2022 tarihinde saat 15.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişmeye başlamıştı. 

Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Sonuçları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi alımı için kura sonuçları açıklandı. Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı asil ve asil sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın noter kurası ile belirlendi. Ataması yapılan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinden 15 bin 537’si tıbbi sekreterlerden, 5 bin 831’i ise hemşirelerden oluştu.