Sahilden Topladıkları Çöpleri Sanata Dönüştürecekler  

Sahilden Topladıkları Çöpleri Sanata Dönüştürecekler  
Yayınlama: 15.09.2018
A+
A-

15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü’nde bir etkinlik de Güzelbahçe Sahili’ni temizleyerek destek veren TED İzmir Koleji öğrencileri tarafından gerçekleşti. Bu etkinlik diğer çöp toplama etkinliklerinden farklı olarak öğrencilerin topladıkları atıkları dev bir balık heykeline dönüştürmek isteğinde saklı.

TED İzmir Koleji, 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü’nde; Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanında uygulanarak büyük ilgi uyandıran temizlik hareketine Güzelbahçe sahilini temizleyerek destek verdi.

TED İzmir Koleji ve Deniz Ticaret Odası İşbirliği ile temiz bir Türkiye için sokağa çıkan ‘TED Denizcilik Kulübü’ öğrencileri, Güzelbahçe Sahili’nden topladıkları atıkları Port Alaçatı Marina’ya getirerek dev bir balık heykeli yapmak için çalışmaya başladı. Port Alaçatı Marina’da hafta sonu düzenlenecek Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası etkinlikleri kapsamında yapımı devam edecek dev balık heykelinin iki günde tamamlanması planlanıyor.

Üçüncü kez öğrencileriyle kıyı temizliği yaptıklarını ifade eden TED İzmir Koleji Drama Öğretmeni Ferah Eren, öğrencilere deniz sevgisi aşılamalarının yanı sıra denizlerdeki kirliliğe de dikkat çektiklerini anlatarak, “Bu yılki sloganımız ‘Denizlerdeki çöpler sanata dönüşüyor’ oldu. Bu nedenle buradan topladığımız çöplerle dev bir balık heykeli yaparak kıyılardaki kirlilikler için farkındalık oluşturacağız” dedi.

TED Denizcilik Kulübünün minik öğrencileri ise vatandaşları denizleri ve kıyıları kirletmemeleri konusunda uyardı.

Öğrencilerin atıklardan oluşturduğu sanat eserinin İzmir’in önemli lokasyonlarında sergilenmesinin ardından açık artırma ile satılması hedefleniyor.

Kaynak: İHA- Egeyön Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.