Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ayhan Akcan

Salgında ruh sağlığınızı nasıl korursunuz?

SALGIN da ruh sağlığınızı nasıl korursunuz…

Salgında psikolojik iyi oluş için önce sorumluluk alınmalı (personal responsibility)yani COVİD-19’u ciddiye almalısınız. kendinize bakımı öne çıkarmalısınız (self interest) yani; sosyal mesafe ve hijyene uymalısınız.

Sosyalliğinizi (social interest) yani diğer insanlar iletişiminizi uzaktan görüntülü yapınız. Kendinizi iyi yönetiniz (self direction) gerekirse yardım alınız. Bu yardım almayı zayıflık olarak algılamayınız. Evde diğerlerine karşı höşgörülü (tolerance) olunuz. Esnek olun (flexibility) yeni normallere açık olun katı önyargılı olmayın. Her şey değişebilir bugün için doğru budur kabullenin, (acceptance of uncertainty) keskin değişmez tavırlı olmayın. Duruma salgına ilgili duyarlı olun yok saymayın (commitment).

Bilimsel düşünmeyi amaç edinin (scientific thinking). Yaşamınızdan memnun olun yaşamınızı kabullenin ( self acceptance). Gerektiğinde risk alındığını kabullenin kendinizi tam izole etmeyin. (Risk taking). Ütopyacı yaygaracı aptalca inananlardan olmayın (non utopianism). Tüm bunlardan sonra uzun dönemde hayattan zevk almaya tadını çıkaracağınıza inanın (long rage hedonism). Bu Akılcı Duygusal Davranışcı terapinin (ADDT) yaklaşımıdır. Albert Ellis tarafından 1955 de tanımlanmış bilişsel davranışcı psikoterapi yönteminden biridir. Bilgilerinize. Coronadan bu salgın sürecinde Sizin ruhsal olarak iyi olmanızı sağlar.

Dr. Ayhan Akcan

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER