Sancar’dan Vekil Tin ve Başkan Birtürk’e Sert Sözler!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonunda son gelişmeleri değerlendirdi. Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun projelerini tanıttığı toplantıda konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtük’ün yaptığı konuşmaları sert bir dille eleştirdi.

Sancar’dan Vekil Tin ve Başkan Birtürk’e Sert Sözler!
Yayınlama: 05.03.2019
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda son gelişmeleri değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Sancar’ın konuştuğu toplantıya CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ve CHP Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Adayı Sündüs Seçkiner Başsorgun ile birlikte düzenledi. Toplantıda konuşan Sancar, konuşmasına Millet İttifakı olarak 31 Mart Yerel Seçimleri için yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Sancar, ’31 Mart Yerel seçimlerine 4 hafta kala her partiden tüm Belediye Başkan Adayları seçim bölgelerinde heyecanla ve inançla çalışmalarına devam etmekteler. CHP ve İYİ Parti Adaylarımız da bir hizmet aşkıyla yola çıkmış bir an önce sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmek inancı ve duygusuyla koşturmaktadırlar.’ dedi.

SANCAR’DAN ŞAHİN TİN’İN O SÖZLERİNİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

‘AKP’li Merkezefendi belediye başkan adayı sayın Muhammet Subaşıoğlu’nun birkaç gün önce yaptığı tanıtım toplantısında AKP milletvekili Şahin Tin ve MHP il başkanının konuşmalarını büyük bir üzüntü ve ibretle izledim.’ diyen CHP’li Sancar, ‘Şahin Tin yerel seçimler için yola çıkan CHP ve İYİ Parti belediye başkan adaylarımız ve onlara oy verecek vatandaşlarımız için; “Bu sınavda başarısız olursak, bir zayıflık olursa, inanın o şu anda millet ittifakı dedikleri Zillet ve İllet ittifakı sokaklara dökülür, hadi seçim istiyoruz deyip hazırda bekler. İç ve dış mihraklar bu ülkeyi bölmek, parçalamak, yok etmek ve ateşin içine atmak için ağızlarını açmış gözlerini açmış kollarını açmış beklemektedir” gibi bir gaflette bulunmuş geçmişte ve bugün CHP ve İyi Parti’ye oy veren 330 bin vatandaşlarımıza İLLET ve ZİLLET diyerek hakaret etmiştir. Yani onları aşağılamıştır.’ şeklinde konuştu.

SANCAR’DAN TİN’E: EĞER BU SORULARA CEVAP VEREMEZSEN İLLET DE SENSİN ZİLLET DE SENSİN

AK Parti Milletvekili Şahin Tin’in, Merkezefendi Proje Tanıtım toplantısında kullandığı ifadeleri sert bir dille eleştiren Sancar, Tin’e ‘Sayın Tin milletin vekili olarak asillerimize dediğiniz Zillet ve İlletin ne anlama geldiğini lütfen bir oku sonra yakıştır. Karşılıklı nezaket ve heyecan içinde geçmesini beklediğimiz yerel seçimleri bir Meydan Muharebesine çevirmek nasıl bir gaflet nasıl bir seviyesizliktir. Siz şu nefret söylemlerinizle suç işliyorsunuz. Aslında milletimize anlatacak sözünüz kalmadı verecek cevabınız yok hani nerede o 4 yıl önce 250 TL taksitle vereceğiniz 25.000 konut sen onlardan bahsedebilsen keşke. Vatandaşları soktunuz sıraya bir heyecan içinde ev sahibi olma hevesiyle ondan sonra tık yok. Ne arayan var ne soran var. Sen bunlara cevabın varsa ver yoksa milleti bölme’ diyerek ‘Eğer bu sorulara cevap veremezsen İllet de sensin Zillet de sensin, yalancı da sensin üçkağıtçı da sensin’ ifadelerini kullandı.

‘İKTİDARIN DALKAVUKLUĞUNU YAPMA’

Merkezefendi proje toplantısında konuşan MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk’ün sözlerini de sert bir dille eleştiren Sancar, ‘ ‘Benzer bir gaf da MHP il başkanı Cafer Birtürk’ten gelmiştir. O da “İktidar partisinin adayına oy vermezseniz eşit şekilde hizmet alamazsınız, muhalefet partisine oy vermeyin her şey iktidarın elinde” diyecek kadar maalesef benliğini ve kontrolünü kaybetmiştir. Sayın Birtürk sen önce muhalefetin mi iktidarın mı il başkanı olduğunu bir hatırla, daha dün benim belediye başkan adayım Leman Kalkan’dır ve adayımızı asla geri çekmeyeceğiz diyen sen değil miydin? Çal ilçemizde MHP’li belediye başkanı var acaba Çal’a büyükşehirden hizmet gitmediği için mi şikayetçisin, neyi açıklamaya çalışıyorsun net ol’ dedi. Sancar Birtürk’e ‘İktidarın dalkavukluğunu yapma önce sen nerenin il başkanı olduğu bil’ diyerek sert sözlerle yüklendi.

CHP’Lİ SANCAR’DAN TİN VE BİRTÜRK’E: KENDİNİZE GELİN!

CHP Denizli Milletvekili Sancar, sert dille eleştirdiği Milletvekili Tin ve MHP İl Başkanı Birtürk’e seslenerek saygıya etti. Sancar, ‘Sayın Tin, Sayın Birtürk, sizin, yıllardan bu yana hangi partiye oy verirse versinler birlik ve beraberlik içinde yaşayan Vatandaşlarımızı bölmeye, birbirine düşürmeye, kin ve nefretle ayırmaya hakkınız yok, kendinize gelin. Bu bir yerel seçimdir, bir hizmet yarışıdır, bu bir millet ve memleket aşkıdır. CHP’li, ANAP’lı, DYP’li Belediyelerimiz döneminde Milletimiz yollara mı döküldü de utanmadan vatandaşlarımızı tehdit ediyorsunuz.’ şeklinde konuştu.

SANCAR’DAN MİTİNGE DAVET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ortak düzenleyeceği mitinge vatandaşları davet eden Sancar, ‘Milletimizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu şu dönemde Bizler Denizli’mizde her partiye oy veren tüm Vatandaşlarımızı saygıyla sevgiyle ve muhabbetle selamlıyoruz, görüş ve düşüncelerine saygı duyuyor. Seçimlerimizin karşılıklı hoşgörü ve nezaket içinde geçmesini ve sonuçların Milletimize ve Memleketimize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Ayrıca yarın saat 17;00’de 29 Ekim Bulvarında yapacağımız Millet Mitingimize tüm Denizlili hemşerilerimizi davet ediyor sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.’ dedi.

SANCAR, ‘TERÖRİST MİSİNİZ?’ SORUSUNA BÖYLE YANIT VERDİ

Gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sancar, ‘1923 yılından beri demokrasi bekleyen, demokrasiye gönüllü bekçilik yapan kuvay-ı milliyeciyiz. Atatürk ilke ve inkılaplarına ve cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmış bu gün de yine cumhuriyet ile nefes alan özgürlükle nefes an bir partinin neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Ben Terörizm ve terörist dedikleri zaman hep söylüyorum. Hep unutuyorlar balık hafızalı değiliz.Düne kadar sınırda halay çekenler, düne kadar çadır mahkemelerinde ‘ben teröristtim ama pişman değilim’ diyenleri affedenler, bu gün Şanlı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ş’sine bile laf edemezler.’ diyerek yanıt verdi.

OSMAN TABU, AVNİ ÖRKİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

Toplantıda konuşan Pamukkale ilçe Başkanı Osman Tabu, AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki’yi hedef aldı. Tabu, ‘Yaşadığımız Yerel seçim sürecini bir beka meselesi olarak gören ve dolayısıyla toplumu kutuplaştırarak, ötekileştirerek, insanları birbirine düşman etmeye çalışarak bir seçim sürecini yürütmeye çalışan anlayışa karşıyız. Yerel seçimde seçilecek olan başkanların A partisinde veya b partisinden A ittifakından ya da B ittifakından olması bir beka meselesi değildir. Bu ittifaklar bu ülkede illet ya da zillet gibi kaba ve ağır ifadelerle ifade edilecek tabirler değildir. Bunları söyleyen kişilerin dönüp geçmişe bakması gerekiyor. Seyir Tepesi denilen yerde üç tane Afganlı kaçak işçi öldü. Bu belediyenin inşaatında ölen çocuklarla ilgili memleketinden gelmiş, ekmeğinin davasına gelmiş çocuklar hakkında belediye başkanı çıkıp bir kelime söylemedi. İnsana değer vermek, emeğe vermek, bu tür konulara insanca bakış açısıyla bakmak farklı. Şimdi Avni bey seçim broşürlerini dağıtıyor. Ak tepe güzelleştirme derneğinde görev aldım. diye. Başka derneklerde var sizin görev aldığınız bunları ne zaman konuşacağız? Nerelerde kimin neler yaptığını biliyoruz. 2011 yılında CHP örgütleri F Tipi yapılanma ile ilgili bilboardlar astığında buna karşı çıkıp da hocaefendi güzellemesi yapanlar bu gün nerelerde heralde bu halkımız unutmadı. 2015’te milletvekilliği aday adaylığı döneminde çözüm süreci için güzellemeler yapanların bu gün kimler olduğunu heralde Denizli halkı unutmadı. Geçmişimizle yüzleşmeden ona buna laf etmek siyaset değildir’ ifadelerini kullandı.

Basın Toplantısının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz

Haber: Serkan ÖZKURT



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.