Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçim Öncesi Açılan Tekstile Yeni Başkan Şevik’ten Kapatma Kararı!

Denizli’nin Buldan ilçesinde belediye tarafından açılan Yenicekent İç Çamaşırı Atölyesi, yeni Başkan Mustafa Şevik tarafından kapatıldı. Atölyeye alınan 125 işçi de işsiz kaldı. Şevik, “Üzülüyorum ama başka çaremiz yok” dedi.

Denizli'nin Buldan ilçesinde belediye

Buldan eski belediye başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde DP’den aday olan Mustafa Gülbay tarafından açılan Yenicekent İç Çamaşırı Atölyesi’ne alınan işçiler mağdur oldu. Fabrikanın kapatıldığı ve işçilerin işten çıkartıldığı yönündeki iddialara cevap veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Seçimlere üç gün kala ruhsatsız olarak açılan Yenicekent İç Çamaşırı Atölyesi’ne, vaat edilen 600 işçiden 125’isinin belediye şirketi BULDAŞ üzerinden işe alındığını öğrendiklerini belirtti.

Yeni başkan Şevik, önceki dönem belediye başkanı Mustafa Gülbay’ın olmayan fabrikaya işçi olarak aldığı vatandaşları mağdur ettiğini belirtti. Fabrikayı kendisinin kapattığı iddialarına da yanıt veren yeni başkan Mustafa Şevik, “Ortada atölye yok. Ruhsatsız hayali bir fabrika var. İçinde makine bile yok. Nasıl kapatma kararı alırım” diyerek cevap verdi.

KAPATMA KARARINA TEPKİ

Kapatma kararının ardından Fabrikayı işleten İş adamı Ahmet Yüksel, işçileri fabrika önüne toplayarak bir açıklama yaptı. Yüksel, fabrikanın BULDAŞ ile alakasının bulunmadığını, şu çalışan işçilerin de ilk etapta 3 ay boyunca maaşlarının SGK tarafından ödeneceğini söyledi. Fabrika için yurtdışından makine temini için sipariş verildiğini ve 1 Mayıs’tan itibaren makinaların fabrikaya ulaşacağını iddia etti. Fabrikada bulunan ve alınan her şeyin kendi cebinden karşılandığını söylene Yüksel, BULDAŞ’ın işletmede herhangi bir maddi katkısının olmadığını söyledi.