Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim Yasakları Başladı! Peki Yasak Neleri Kapsıyor?

Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için seçim yasaklarının detayları vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. YSK’nın belirlediği seçim yasağı seçimden bir gün önce 18.00’da başlıyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 31

Mahalli İdareler Genel Seçimi 31 Mart’ta gerçekleşecek. Aylardır çalışma sürdüren adaylar için bugün son gün. 18.00’da giren seçim yasağı ile birlikte hiçbir aday propaganda yapamayacak. Adayların binalara, reklam panolarına, sokaklara astıkları afiş pankart vb. tanıtımları kaldırılacak. Partilerin adayları ya da bağımsız adaylar internette veya yazılı basın üzerinden ilan, reklam, propaganda yapamayacak. Ancak siyasi partiler kendi üyelerine e-posta ya da sms olarak bilgilendirme yapabilecekler.

  • YSK’nın belirlemiş olduğu seçim yasağı ülkenin her yerinde 18.00 da başlayacak. Adayların seçim büroları ise 23.00’a kadar açık kalabilecek.
  • Seçim günü ise alkol satışı yapan yerlerde sabah 06.00’dan başlayarak 24.00’a kadar hiçbir suretle alkol satışı yapılmayacak.
  • Halka açık olarak hizmet veren kafe, kıraathane veya eğlence yerleri seçim günü kapalı olacak ve yemek vermek hariç faaliyet yapamayacak.
  • Emniyet birlikleri ve kolluk güçleri dışında, köy, kasaba ve şehirlerde her türlü silah taşımak seçim saatleri içinde yasak olacak.
  • YSK’nın yönetmeliğine göre oy verme işlemi bittikten sonra (batı illerinde 18.00, doğu illerinde 17.00) düğün yapılabilecek.
  • Yayın yasakları da oy verme işlemi bitene kadar devam edecek. Televizyon kanalları, internet siteleri, yazılı basın oy verme süresi içerisinde siyasi partilerin tanıtımı, aday tanıtımı veya yorumunu yapamayacak. Radyolarda dahil olmak üzere bütün yayın organları seçimle ilgili olarak sadece Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınan bilgileri yayınlayabilecek.

57 milyon 58 bin 636 seçmenin oy kullanacağı seçim için yasak bugün 18.00’da başlamış oldu.