Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçmen Listeleri Muhtarlıklarda Askıya Çıktı

31 Mart 2019 Pazar günü Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için hazırlanan seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Seçmen listeleri, 17 Ocak’a kadar askıda kalacak. Listelerde herhangi bir problemle karşılaşılması durumunda vatandaşların Yüksek Seçim İl Başkanlıklarına başvuruda bulunması gerekiyor.

31 Mart 2019 Pazar

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAKLAR DİKKAT!

Adres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenlerin adres beyan formu ile elektrik, su, telefon, doğal gaz abonelik sözleşmesi ve noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biri ile nüfus müdürlüklerine başvurarak, nüfus müdürlüğünün tescil ettiği adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlarına, öğrenci seçmenlerin ise bulundukları illerde oy kullanabilmeleri için, ikamet ettikleri yeri ve bununla ilgili belgeleri nüfus müdürlüklerine götürerek başvuru yapmaları gerekiyor.

ENGELLİ, YAŞLI VE HASTALARA SEÇİMDE KOLAYLIK

Görme engelli hastalara okulun giriş katında oy kullanma imkânı verilirken, 75 yaş üstü vatandaşlar aile bireyleriyle sandık alanına gelerek oy kullanabilecek. Hastalığı veya engeli olan vatandaşların ise sağlık raporunu bağlı oldukları muhtarlıklara teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanmaları sağlanacak.