Şehit Veli Kabalay’ı evinde yas var

İran sınır hattında taciz atışı sonucu şehit düşen Özel Hareket Polisi Veli Kabalay’ın evinde yas var. Şehadet haberinin Tavas Ulukent’te baba ocağına verilmesinin ardından mahalleliler şehidin ailesinin yanına akın etti. Şehidin evli ve kısa süre önce baba olduğu öğrenildi.

Şehit Veli Kabalay’ı evinde yas var
Yayınlama: 14.05.2021
A+
A-

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Türkiye-İran sınırında yapımı devam eden duvar inşaatında koruma görevi yürüten polis özel harekat timine öğleden sonra İran tarafından yapıldığı öğrenilen taciz ateşi sonrası Özel Harekat Polis Memuru Veli Kabalay, şehit oldu. Şehidin Tavas’ın Ulukent Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI

Yaklaşık 3 yıldır polis olduğu öğrenilen 33 yaşındaki Kabalay’ın Ulukent Mahallesindeki baba ocağına haber tez ulaştı. Acı haberin ardından Tavas ilçe protokolü ambulans eşliğinde şehidin anne ve babası Aysel-İsmail Kabalay’a acı haberi verdi. Acı haber sonrası anne Aysel Kabalay’ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

KISA SÜRE ÖNCE BABA OLMUŞTU

Şehit polis evli ve 1 çocuk babasıydı. Daha yeni bir bebeği olduğu öğrenilen Kabalay’ın eşinin öğretmen olduğu ve Denizli’de görev yaptığı öğrenildi. Şehit polisin daha yeni baba olduğu öğrenildi.

BİR DÖNEM FUTBOL OYNAMIŞ

Yaklaşık 3 yıldır polis olarak görev yaptığı öğrenilen Kabalay’ın bir dönem şuan Denizli Süper Amatör Ligde mücadele eden Yeşilköyspor’da forma giydiği öğrenildi.

YAKINLARININ SABAH BAYRAMINI KUTLAMIŞ

Son paylaşımında timde görevli diğer polislerle Ramazan Bayramını kutlayan Kabalay’ın sabah saatlerinde anne babasını ve akrabalarını arayarak bayramlarını kutladığı öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA…

İçişleri Bakanlığı, Türkiye İran sınırında bir polisin, terör örgütü tarafından yapılan taciz ateşi sonucunda şehit olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

Ağrı ilimizde Türkiye-İran sınır hattında yapılan sınır duvarı inşaatının güvenliğinde görevli kahraman Özel Harekat Polisimiz bölücü terör örgütü mensuplarınca Iran tarafından yapılan taciz ateşi sonucu şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, aziz millletimize, kederli ailesine ve Türk Polis Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.