Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Selin Sayek Böke’den ‘CHP’de Küslük’ Açıklaması

CHP Parti Meclisi Üyesi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Selin Sayek Böke, Denizli’de ‘Ekonomik Krizin Yerel Etkilerine’ yönelik bir dizi toplantı gerçekleştirmek üzere Denizli’ye geldi.

Göksel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Selin Sayek Böke’ye gazeteciler tarafından sorulan, ”CHP’de küs bir kesim olduğu ve seçimlerde boykot gerçekleştirebilecekleri ve bu konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları soruldu. Böke, “Sandığa gitmek demokrasinin bir parçasıdır. Ancak sadece sandığa giderek demokrasi yaratılmaz. Değişim talebi varsa o değişimi organize etmek, aydınlık geleceğin önemli adımlarından biridir. Bizler küsmeyiz, kimse küsmez. Bizler mücadele insanıyız, birlikte mücadele etmek zorundayız.” dedi.

Akbaba’dan Eğitim ve Ekonomi Vurgusu

 

CHP il binasında gerçekleştirilen toplantıya Selin Sayek Böke’nin yanı sıra, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan, Teoman Sancar ve partililer katıldı. Toplantı İl Başkanı Mahir Akbaba’nın toplantının içeriğini aktarması ile başladı. Akbaba, ekonominin sıkıntılı süreci değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirtirken, bugün başlayan eğitim-öğretimin yılının sorunlarla karşı karşıya olduğunu değindi. Akbaba, eğitimde yaşanan sorunlara olarak Denizli’nin en köklü lisesi Denizli Lisesi’nin niteliksiz okullar listesine alınmasını örnek gösterdi.

Mahir Akbaba’nın konuşmasının ardından söz alan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Selin Sayek Böke, İl Başkanı Mahir Akbaba’nın sözlerine en doğru konu ile başladığını belirtti. Eğitimin ekonomi ile en ilintili konu olduğunu belirten Böke, ”Bugün buluştuğumuz bu bir eğitimcinin ismini taşıyor. Buradan Göksel Erdoğan yoldaşımızı buradan saygıyla anıyorum. İsmi çok uzun yıllar yaşayacak.” dedi.

”Bu sene yüzde 30 daha pahalı”

Sözlerine eğitim hakkındaki değerlendirmeleri ile devam eden Böke, ” Eğitimde yaşanan sorun esasen salt eğitimde yaşanan bir sorun değil. Gönül isterdi ki biz veliler, sınıflara giren çocuklar, onlarla birlikle bu heyecanı yaşayan öğretmenler için aydınlık bir başlangıç olsaydı. Oysaki bugün çocuklarını o sınıflara gönderme şansını bulan veliler için eğitim bu sene yüzde 30 daha pahalı. O sınıfların bir çoğu boş. Çünkü değişen eğitim sistemi sonucu o sınıflara giremeyen çok sayıda çocuk var. Sadece çocuklarla değil, atanamayan öğretmenlerle de sınıflar boş kaldı.” diyerek eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

”Verdiğimiz mücadele sadece ekonomi mücadelesi değildir, Laiklik mücadelesidir”

Eğitimde karma eğitim yapılmasını sağlayan maddenin kaldırılmasını değerlendiren Böke, bahsedilen ekonomik krizin temelinde sınıflandırmanın olduğunu belirtti. Böke, ”Karma eğitimi kaldırma hedefi toplumda kadının erkekten farklı olduğu ve eşit olmadığı algısını küçücük yaşlarından çocuklara vermek için verilen bir adımdır. Verdiğimiz mücadele sadece ekonomi mücadelesi değildir. Laiklik mücadelesidir” dedi.

”Eğitimdeki kriz ekonomi krizinden ayrı değildir”

Açıklanan işsizlik rakamlarına değinen Böke, ”Karma eğitimin ne kadar önemli olduğunu açıklanan rakamlarda görebiliyoruz. İşsizlik yüzde 10.2’ye, kadınlar arasında işsizlik yüzde 13, gençler arasında işsizlik yüzde 19.5 yani her 5 gençten 1’i işsiz. Genç kadınlar arası işsizlik ise yüzde 24. Dolayısıyla eğitim içinde verdiğimiz eşitlik mücadelesi, kız çocuklarının erkek çocuklarının eşit olduğu bir mücadele, esasında bir ekonomi mücadelesidir. Eğitimdeki kriz ekonomi krizinden ayrı değildir” dedi.

”Bu krizin faturasını bu krizi doğuran siyasi iktidar ve iktidarın yandaşı rantçı sermaye ödemek zorunda”

Bugün ekonominin içinde bulunduğu durumunun toplumun çoğunluğunu ilgilendirdiğini belirten Selin Sayek Böke, “İçinde bulunduğumuz kriz yüzde 99’un krizi. Bu krizin fotoğrafı ise şu, kimileri kendilerine her yerde uçan kaçan saray yapıyor. Bir kışlık yetmiyor, yazlık ekleniyor, yazlık yetmiyor, uçan ekleniyor. Diğer tarafta ‘beni tahta kuruları ile uyumaya beni mahkum etme’ diye işçilerden bahsediyoruz. Bir yanda yüzde 96 satma ile yolcu garantisi verilen rantçı sermaye var. Diğer yanda bugün işe gidiyorum ama ölmeden dönebilecek miyim diyen, emekçiler var. Bugün toplumun yüzde 1’ni yüzde yüzde 99’nu yok sayarak zengin etmeye çalışan bir siyasi anlayışın sonucudur. Bu krizin faturasını bu krizi doğuran siyasi iktidar ve iktidarın yandaşı rantçı sermaye ödemek zorunda. Bizlerin vermesi gereken tam da burada tanımlanıyor. Bu krizin faturasını yüzde 99’una yüklenmesini engellemek, el ele vermek zorundayız” diyerek iktidarın ekonomi politikalarına eleştirilerini dile getirdi.

”Bizler küsmeyiz, kimse küsmez. Bizler mücadele insanıyız”

Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selin Sayek Böke, CHP’de değişim bekleyen kitlenin küskünlük yaşamasından dolayı seçimi boykot etme ihtimalini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun,”Seçimi boykot etmek AK Parti’ye oy vermekle aynı şey. Boykot edeceklerine Ak Parti’ye oy versinler” açıklaması hakkında açıklamalarda bulundu. Böke,” Bizlere düşen toplumun yüzde 99’unu barıştırmak, örgütlemek ve ortaya çıkan bu rantçı düzenin alternatifini birlikte kurmaya ikna etmektir. Biz bir araya gelmediğimiz takdirde bu mücadeleye kazanamayız. Sandığa gitmek demokrasinin bir parçasıdır. Ancak sadece sandığa giderek demokrasi yaratılmaz. Değişim talebi varsa o değişimi organize etmek, aydınlık geleceğin önemli adımlarından biridir. Bizler küsmeyiz, kimse küsmez. Bizler mücadele insanıyız, birlikte mücadele etmek zorundayız.” dedi.

CHP Heyeti il binasındaki toplantının ardından bugün Denizli’de Denizli Ticaret Odası, Denizli Genç İş Adamları Derneği, Denizli Sanayi Odası ve TMMOB’da toplantılar gerçekleştirecek.