Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SEMA BAŞKANDAN MİTİNG GİBİ ADAYLIK AÇIKLAMASI

Bu haberin fotoğrafı yok

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 2019’da gerçekleşecek yerel seçimler için aday adaylığını açıklayan ve CHP Konak İlçe binasına gelerek dosyasını teslim eden Pekdaş, “Konak için cesaret ve aşkla yola devam ediyorum” dedi.

Belediye Binasından yürüyerek ilçe binasına büyük bir kalabalıkla gelen ve mitinge dönüşen aday adaylığı açıklamasında Sema Pekdaş’a Urla Belediye Başkanı Uyar’dan destek geldi. İlçe binası önünde toplanan büyük kalabalık ise ‘Emekçiye yoldaş Sema Pekdaş’, ‘Konak seninle gurur duyuyor’, ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla destek verdiler.

 

PEKDAŞ :” YENİ DÖNEMDE YENİDEN ADAYIM “

“Konak’ı adım adım, sokak sokak birlikte arşınladık. Sorunlarını birlikte çözmeye çalıştık. Yeni bir dönem geldi. Yeni dönem de yeniden varım. Aday adaylığı dosyamı örgütüme teslim etmeye geldim.” diyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş :” Ne güzel bir şey ki biz burada pek çok aday adayı olarak başvurma hakkına sahibiz. Türkiye’de başka bir partide bu yok. Başka bir partide demokrasi yok. Onların demokrasi gibi bir idealleri de yok. Biz gücümüzü Büyük Atatürk, İsmet Paşa ve onların silah arkadaşlarından alıyoruz. Onlar cephe cephe savaşarak emperyalistlere karşı Kurtuluş Savaşını verdiler. Bağımsızlığı kazandılar ve arkasından hukuk devrimi gerçekleştirdiler. Bu ülkede insanların özgürce yurttaş kimlikleriyle çalışmalarını sağladılar. Bir kadın devrimi gerçekleştirdiler. Bu devrim sonucu biz kadınlar hayatın her alanında olduk. Okuduk, yönetici, başkan olduk. Büyük Atatürk ve onun silah arkadaşları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Onlardan aldığımız güç, cesaretle bundan 5 yıl önce bir göreve talip olduk. ‘Yürüyelim Konak’ diyerek başladım. O tarihten itibaren de Konak’ın tüm sokaklarını işçilerimiz, çalışanlarımız, sendikalcılar ve STK’larla birlikte yürüyoruz. Cesaret ve kararlılıkla yürüyoruz. Bu cesaret ve kararlılığın eksilmemesi için adayım. Kentin sadece bir marka olmadığını, kentte hep birlikte yaşadığımızı, birlikte sevip, korumak ve bu kentin enerjisini ortaya çıkarmak için bu kentte paylaşmanın önemini bildik. Aşkla ve sevgiyle bu yolda yürümeye devam etmek için yeniden adayım. Bu topraklar kadim topraklar. Pek çok medeniyete ev sahipliği yaptı. Biz İzmir’in, Konak’ın kardeşlik dilini devam ettirmek istiyoruz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Adaletli olmayı da hep önemsedik. Bölgelerimiz arasında ayrımcılık yapmadık. Bütçemizi adaletli kullandık. Bütçemizden tasarruflar yaptık. Kamulaştırmalar yaptık. Hizmetleri verimli gerçekleştirmek için araçlar aldık. Konak Belediyesi tarihinde görülmediği kadar kamulaştırma yaptık ve araç gereç aldık. Çalışanlarımızı hiçbir zaman mağdur etmedik. Onlara Türkiye’nin en yüksek ücretlerini zamanında ödedik. Bütçemizin, kentimizin bereketini ortaya çıkardık. Bundan sonra da üreten ve paylaşan Konak için cesaret ve aşkla yola devam ediyorum.” diyerek aday adaylığını açıkladı.

GURUŞCU :” SEÇİMLEREN SONRA GENELDE İKTİDAR OLACAĞIZ “

İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu ise konuşmasında şunları söyledi; : “Bizim bu dönem yapmamız gereken CHP iktidarını yerelde tüm yurda yaymak. Biz, şu anda yerelde başlayacak bu enerjiyi genele taşıyacağız ve yerel seçimlerden sonra genelde iktidar olacağız CHP olarak. Bu dönemde belediyecilik yapmak, belediye meclis üyesi, bürokrat belediye başkanı olmak çok zor. Çünkü, örgütüne sahip çıkan ve örgütüne sahip çıktıkça örgütününde ona sahip çıktığı bir nalayışla belediye başkanlığı yamak için CHP de saf tutan ve bu gemiyi kurtarmak ileirye taşımak için çalışan neferler olmalıyız. Sadece Sema Hanım değil, diğre tüm adaylarımız örgütün sesi olmak için yola çıkıcaklar ve başaracaklarına sonsuz inancımız var.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgüt görevinde olan isimler için 12 Ekim itibariyle istifala süresi sona ererken, partinin hazırladığı takvime göre tüm başvurular için verilen süre 19 Ekim 2018 bugün mesai bitiminde sona erecek.