Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Serinhisar’da Ege’nin en büyük hayvancılık tesisi kurulacak

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi canlı yayında pandemi sonrası ilçede 2 bin dönüm araziye Ege’nin en büyük hayvanclık tesisinin kurulacağını açıkladı. Gemi, siyasi geleceği hakkında ise net bir mesaj verdi. Gemi, ‘Benden bu kadar’ diyerek aday olmayacağını açıkladı.

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin

Egeyön Haber ve Pamukkale TV’nin ortak yayınında Gazeteci Ahmet Deda’nın konuğu olan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ilçede gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

‘Yatağan bıçaklığı konusunda Avrupa Birliği projesine hazırlanıyoruz’

Koronavirüs sürecinde ilçesinde leblebi esnafının çok fazla etkilenmediğini dile getiren Başkan Gemi,”Leblebi Serinhisar için çok önemli. İlçemizde kuruyemiş, tarım, hayvancılık yapılıyor. Yatağan’da bıçaklılık faaliyeti var. Bu faaliyetlerin önünü açacak bir projemiz onaylandı. Projemiz ile ilçede bulunan tüm işletmelere danışmanlar destek verecekler. Danışmanlar işletmelerin ürettikleri ürünün satışında yönlerici olacaklar. Bunun yanı sıra Yatağan bıçaklığı konusunda Avrupa Birliği projesine hazırlanıyoruz”dedi.

‘Bu proje ile yerleşimin olduğu yerlerde hayvan yoğunluğu olmayacak’

Pandemi sonrası tarım ve hayvancılık hakkında gerçekleştireceği projelere değinen Gemi,”İleriye dönük büyükbaş hayvancılığa yönelik ortak ahır projemiz var. Bunu uygun olan mahallelerde yapacağız. Bu proje ile yerleşimin olduğu yerlerde hayvan yoğunluğu olmayacak. Hayvanlar ortak bir noktada buluşturularak elde edile gelir hayvan başına olmak üzeri üreticiye teslim edilecek. Bunun yanı sıra 3 bin metrekare sera kurduk. Bizim amacımız burada üretimden ziyade Ar-ge olarak kullanarak vatandaşlarımızı eğitmek istiyoruz. Koronavirüsün ardından boş hazine arazileri ile ilgili çalışma yapacağım ve bu arazileri tarım alanında değerlendireceğiz “ifadelerini kulladı.

”Ege Bölgesi’nin en büyük tesisi olacak bu projeyi 2 bin dönüm üzerinde olacak”

Serinhisar’da 2 bin dönüm arazisinde Hayvancılık-Sanayi bölgesi oluşturacaklarını belirten Gemi,”Ege Bölgesi’nin en büyük tesisi olacak bu projeyi 2 bin dönüm üzerinde olacak. 2 bin dönüm daha genişletebiliriz. Biz bu projenin 10 senelik uygulmasını yaptık. Bu tesisin satış alanından, yolları, parklarına, çiftçilik alanlarınların yapılacağı yerlere kadar hazırlıklarını yaptık. Eğer virüs bize müsade ederse bu yaz yollarını açmaya başlayacağız. Elektrik ve suyunun gelmesi sağlayacağız. Bu alanda herkes yatırım yapabilecek.”dedi.

Bir sonraki seçimde aday olmayacak

Program sonunda siyaset konusuna değinen Gemi, partide bir süre önce yaşadığı kırgınlığın artık kalmadığını belirtirken, yeni dönem için ‘Benden bu kadar’ diyerek aday olmayacağını açıkladı.