Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seyir Tepesi Ağaçlanmaya Devam Ediyor

Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim hayatlarına

Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim hayatlarına devam eden gençler gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Seyir Tepesi’ne ağaç dikmek için bir araya geldi. Ateş Böceği Derneği, PAÜ Gezi Grubu ve PAÜ Ekstrem Grubu öncülüğünde bir araya gelen gençler yaklaşık 150 çam fidanını toprakla buluşturdu.  Gençler fidan dikiminin ardından proje sahasını gezerek bilgi aldı.

“ÖRNEK OLACAK PROJE”

Ateş Böceği Derneği adına konuşan Ömürcan Işık “Ateş Böceği Derneği olarak çevreci bir bilinçle hareket ediyoruz. Bazı basın kuruluşlarında ve sosyal medyada yazılanlar sonrası burayı ziyaret ederek neler olup bittiğini görmek istedik. Geldik ve gördük ki Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olarak hayata geçirilen bu proje aynı zamanda çevreci duyarlılığı üst düzeyde bir çalışma olarak hayata geçirilmiş. Denizli için olduğu kadar ülkemiz ve doğamız adına da örnek olacak bir proje olan Seyir Tepesi’ni hayata geçiren başta Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“SEYİR TEPESİ YATILI TURİZME GEÇİŞ SAĞLAYACAK”

PAÜ Gezi adına konuşan Enes Çimendağ ise “organizasyonlarımız kapsamında onlarca şehirde turistik gezilere katıldım. Turizm acısında Denizli’nin Pamukkale Travertenleri ile bir cazibe merkezi haline getirilmesi adına eksikleri olduğunu uzun zamandır dillendiriyorduk. Bu eksiği  kapatması acısında gurur verici bir proje olduğu söyleyebilirim. Seyir Tepesi tamamlandığında tamamını gezebilmek için  2-3 gün ayırmak gerekecek. Denizli günü birlik turizmden yatılı turizme geçiş adına çok önemli bir adım atmış olacak” dedi.

İLK ETAP 1 AY SONRA AÇILACAK

Ağaç dikimi için gelen gençlere projeyi anlatan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin bölgenin makilik alanlardan temizlendiğini ve eskisine nazaran çok daha fazla ağaç dikildiğini belirterek, “tüm bu çalışmaları gelecek nesillere daha güzel bir Pamukkale bırakmak için yapıyoruz. Gençlerimizle, çocuklarımızla, vatandaşlarımızla projelendirdiğimiz alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Gelip çalışmamızı görmeden eleştirenleri kasıtlı buluyorum. Herkesi projeyi görmeye, ağaçlandırma çalışmalarımıza katılmaya çağırıyorum. Bizler Pamukkale için, gençlerimizin geleceği için çalışıyoruz ve devam edeceğiz. İnşallah Seyir Tepesi’nin ilk etabı bir ay sonra, 7 etaptan oluşan projenin tamamı da 1 yıl sonra hizmete girecek” dedi.

Gençlerin bölge ve proje ile ilgili sorularına da cevap veren Başkan Gürlesin, sonraki etaplarda da birlikte ağaç dikimi ve benzer çalışmalar yapmak için gençlerle sözleşti.