Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seyyar Sandık Uygulaması 31 Mart Seçimlerinde de Olacak

24 Haziran seçimlerinde ilk kez ‘Seyyar Sandık” uygulaması 31 Mart Yerel Seçimleri’nde de uygulanacak. Uygulama sandık başına gidemeyecek derecede hasta yada yatalak olan seçmenler için kullanılmıştı

24 Haziran seçimlerinde ilk


Hastalığı veya engel durumu nedeniyle okullara gidemeyecek olan vatandaşlar, YSK tarafından erişime açılan seyyar sandık kurulu talep formunu doldurarak sağlık raporlarıyla birlikte seçim kurulu başkanlığına başvuruda bulunabilecek. Sağlık raporu bulunmayan engelli seçmenler ise engellilik beyan formu ile okulların giriş katlarında oy kullanma talebini iletebilecek.

BULUNDUKLARI YERDE OY KULANACAKLAR

Hastalığı ve engellilik durumu bulunan vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu’nun yayımladığı seyyar sandık kurulu talep formu ile sandığın evine gelmesini talep edebilecek. Bunun için ‘Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu’ veya ‘Hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğu’ ibaresinin yer aldığı sağlık raporunu ibraz edecek olan vatandaşlar, 31 Mart tarihindeki yerel seçimlerde oy kullanma işlemini bulundukları yerde gerçekleştirebilecek. BAŞVURU TARİHLERİ Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için 4-17 Ocak tarihleri arasında hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına veya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilmek üzere mahalle muhtarlığına başvurmaları gerekiyor.