Soğuk Savaş Sonrası Güney Kafkasya her yönü ile bu sempozyumda konuşulacak

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından “I. Uluslararası Soğuk Savaş Sonrası Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Gelişmeler Bağlamında Güney Kafkasya Sempozyumu” düzenlenecek. Covid-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleşecek sempozyum 1-2 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Soğuk Savaş Sonrası Güney Kafkasya her yönü ile bu sempozyumda konuşulacak
Yayınlama: 30.03.2021
A+
A-

Etkinliğin açılış konuşmalarını; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Kuzey Kafkasya Federal Üniversitesinden Prof. Dr. Igor V. Kruchkov ve Türk Dünyası Araştırmaları Enstitü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit gerçekleştirecek.

Türkiye’den ve Kafkasya bölgesinde yer alan ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla uluslararası düzeyde gerçekleşecek sempozyumda; Güney Kafkasya ve Türk Dünyası, “Öteki” Problemi ve Çözüm Önerileri, Askeri İşbirlikleri, Bölgesel Anlaşmalar ve İhtilaflar, Enerji Politikaları, Güvenlik Meselesi, Kültürel Mirasın Korunması, Sosyal ve Kültürel Gelişmeler, Gelecekteki Riskler ve Fırsatlar, II. Karabağ Savaşı ve Sonuçları, Küresel Gerginliğin Etkileri, Uluslararası Örgütler ve Yeni Dünya Düzeni gibi konular tartışılacak.   

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.