Söke’deki yangın rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor

Aydın’ın Söke ilçesinde, zeytinlik alanda çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın devam ediyor. 50 arazöz ve 5 dozerle çalışmalarını sürdüren ekipler, şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarını sürdürürken zorlanıyor.

Söke’deki yangın rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor
Yayınlama: 26.09.2020
A+
A-

Söke’nin Akçakonak Mahallesi eski atış poligonu yakınlarında zirai bölgede saat 15.50 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle önce zeytinlik alana yayıldı, ardından ormanlık alana sıçradı. Hızla büyüyen yangına ilk etapta Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekiplerince müdahale edildi. Milas’ta konuşlu helikopter yangın söndürme çalışmalarına sevk edildi. Ardından İzmir, Denizli ve Isparta Orman Bölge Müdürlüklerinden çok sayıda arazöz, su ikmal aracı ve iş makinesi bölgeye sevk edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, an itibariyle yangın bölgesinde 50’nin üzerinde arazöz ve su tankeri ile 5 dozerle yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

50 EV TAHLİYE EDİLDİ

Söke Kaymakamı Soner Zeybek, yangının büyümesinde şiddetli rüzgarın etkili olduğunu belirterek, “Ekipler karadan ve havadan söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Yenidoğan Mahallesi’nde aşırı dumandan vatandaşların etkilenmemesi için 50 hane tahliye edildi. Rüzgarın etkisiyle zaman zaman yangın hızını artırıyor” dedi.

Tarım arazileri zarar gördü

Bu arada, yangının devam etmesi ve gece olması nedeniyle henüz etkilediği alan tespit edilemezken, yangın nedeniyle Söke Ovası’ndaki verimli binlerce dönüm tarım ve zirai arazisinin yangından zarar gördüğü belirtildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.