Somalı madencilerin eylemi jandarmaya takıldı!

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Maden kazasında 301 işçi hayatını kaybetmişti. Maden faciasının ardından işlerinden tazminatsız iş aksdine son verilen işçiler Ankara’ya yürütüyüş 4. gününde de jandarma müdahale etti.

Somalı madencilerin eylemi jandarmaya takıldı!
Yayınlama: 08.10.2019
A+
A-

Manisa’nın Soma ilçesinde 2014 yılında meydana gelen Maden faciasında 301 maden işçisi hayatını kaybetmişti. O günden sonra iş akdi sonlandırılan maden işçileri başkent Ankara’ya yürümek istemişti. Eylemin 4. gününde maden işçilerine jandarma yine müdahale ederek durdurdu.

‘YA İŞÇİNİNİN HAKKINI VER YA DA KENARA ÇEKİL’

Eylemde bulunanBağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme ve Eğitim Uzmanı Başaran Aksu, madencilere yaptığı konuşmada, “Böyle rezalet olur mu? Ey devleti yöneten! Ya bu işi düzelt, ya işçinin hakkını ver, ya da kenara çekil kardeşim!” dedi.

NEDEN YOLA ÇIKTILAR?

Aksu madencilere, neden yola çıktıklarını hatırlattı ve “Biz bu yola çıkarken, ‘Banka nakit hesaplarımıza paralar yatmadan biz bir adım geri atmayacağız’ dedik. Niye böyle dedik? 5 yıl boyunca elli bin yalan işittik, elli bin hikaye dinledik, mahkemeleri kazandık, paramızı almak için icraya başvurduk, paramızı alamıyoruz” diye konuştu.

LANET OLSUN DEDİRTMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Sendika örgütlenme uzmanlarından Kamil Kartal ise barikat kurulan alanda, “Bakın 2 gündür burada o kadar çok alttan alta provokatif işler yapılıyor ki; maden patronları devrede. Bu eylemi bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Devlet güçleri devrede, eyleme katılmak isteyen işçi arkadaşlarımızın ailelerine baskı yapılarak eylemi kırmaya, gelen arkadaşlarımızı yıldırmaya, ‘Lanet olsun’ dedirtip eylemi bıraktırmaya zorluyorlar. Biz paramızı almak için buradayız. Paramızı alana kadar direneceğiz” ifadelerini kullandı.

5 işçi temsilcisi yarın Ankara’da AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Enerji Bakanlığı temsilcileri ve parti liderleriyle görüşecek.
Eylem yapan Madenciler ise, paraların yatırılması durumunda Manisa’ya geri dönecekler.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.