Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Soyer, Yangınlarla İlgili Toplantıya Açık Çağrıda Bulundu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Masal Evi’nin açılışına katıldı. Açılış konuşmasını yapan Soyer, İzmir yangını ile açıklamada bulundu. Soyer, “30 Ağustos, yani bu ülkenin düşmandan kurtulduğu ve yeni bir cumhuriyetin kurulmasının temellerinin atıldığı zafer günü, o yangın yerinde bir araya gelip İzmir’i küllerinden yeniden doğuracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

Büyükşehir Belediyesi, çocukların sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlamak amacıyla Konak ilçesindeki Toros Mahallesi’nde Masal Evi’ni hizmete açtı. Açılışa Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir yangını ile anonsta bulundu. Soyer, İzmirlilerle yanan alanda halk toplantısı yapılacağını belirtti. Soyer, “İzmir çok büyük bir yangın yaşadı ve bu yangında ağır bir hasar çıktı ortaya belki de İzmir tarihinin en büyük yangınlarından birini yaşadık maalesef. Binaların yanmasında daha da büyük bir yangın.İzmir, ciğerlerini kaybetti, İzmir’in ciğerleri yandı. Önümüzdeki dönemlerde bir olağanüstü meclis toplantısı yapacağız ve bir halk buluşması gerçekleştireceğiz. Hep beraber İzmir’i ciğerlerine, nefes alabileceğimiz alanlara kavuşturacağız” dedi.

“YANGINLAR KADER DEĞİL”

Ormanlara bakımla ve sahip çıkmayla yangınların önüne geçilebileceğinin altını çizen Soyer, “Esas onları korumanın bilincini ve farkındalığını büyütmek, bir yandan onları iyi korumayı başarmak, bakımını kontrolünü hep birlikte yapmak  ve bu bilinci kente yaymak diğer yandan.  Emin olun ki, her sene Temmuz – Ağustos aylarında yaşadığımız bu büyük yangınlar bir kader değil. Sahip çıkarak, koruyarak, iyileştirerek, onları büyütmemiz ve bu şehrin geleceğini aydınlatmamız mümkün. O nedenle hepinizi 30 Ağustos’ta yangın yerinde yapacağımız halk toplantısına davet ediyorum. Çünkü, orada nasıl sahip çıkacağımızla ilgili, nasıl koruyacağımızla ilgili ve nasıl büyüteceğimizle ilgili her türlü fikri dinleyeceğiz. Bir büyük seferberliği de hep beraber başlatacağız” ifadelerine yer verdi.

“HER TÜRLÜ TEÇHİZATA EKİPMANA SAHİP OLACAĞIZ”

Soyer, yangının ardından konu ile ilgili olarak bütün vatandaşların yapıcı davrandığını dile getirdi. Soyer, “Hepimizin içi yandı ama emin olun bu krizi fırsata dönüştürmekte bize yakışır, İzmir’e yakışır. İzmirliler yeşil konusunda, orman konusunda son derece duyarlı. İnan bana mailler, mesajlar yağıyor ve herkes ‘Ne yapabiliriz?’ ‘Nasıl sahip çıkabiliriz?’ telaşını yaşıyor. Herkes çorbada tuzu bulunsun istiyor. Biz de bunun önünü açacağız. Herkesin katkısını, herkesin emeğini işin içine dahil edeceğiz. Bundan sonra İzmir’de böyle yangınların çıkmasına izin vermeyeceğiz! Çıktığında ise, söndürmek için her türlü teçhizata ekipmana sahip olacağız” şeklinde konuştu.

MASAL EVİ İLE HEM ANNE HEM ÇOCUK HİZMET ALACAK

Çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimleri destekleyici aktivitelerin yapılacağı alan olan Masal Evi’nin İzmir’de her yere yapılacağını ifade eden Soyer, “ Masal evi sadece bir kreş değil, aynı zamanda aile ekonomisine katkı vermek için çocuklarını bırakan annelerimize, annelerimizin hizmet edecekleri bir mekanı da beraberinde getiriyor. Yani masal evi aslında hem eğitim hem istihdam projesi. Bu evleri İzmir’in her yerine yayacağız ve İzmir’in her yerine hem çocuklarımız hem annelerimiz için hizmet vereceğiz” dedi.

“NE YAPARSAK YAPALIM YAPACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ İŞİMİZ ÇOCUKLARIMIZA YATIRIM”

Çocuklara yatırımın aynı zamanda atalarımıza saygı olduğunu belirten Soyer, “Gerçekten bu şehre belediye olarak, ne yaparsak yapalım yapacağımız en önemli işimizin çocuklarımıza yatırım yapmak olduğunu düşünüyoruz. Asıl kalıcı olan ve geleceğimizi aydınlatıcı olan onlara yapacağımız yatırımdır. Bu aynı zamanda atalarımıza olan saygının da ifadesidir. Bizim için gözlerini bile kırpmadan canlarını veren atalarımızın o muazzam mirasına ancak çocuklarımıza sahip çıkarak sahip çıkabiliriz. O nedenle bundan sonrasında da masal evlerini çoğaltmaya devam edeceğiz”ifadelerine yer verdi.