Soyer’den Bozkurt’a cömert dost eli uzandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Eylül ayı belediye meclis toplasından iki maddede Denizli’nin Bozkurt ilçesini oyladı. Depremle sarsılan Bozkurt ilçesine oybirliği ile destek kararı alındı.

Soyer’den Bozkurt’a cömert dost eli uzandı!
Yayınlama: 12.09.2019
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı Belediye meclis toplantısının en önemli konularından biri 9 Ağustos 2019 tarihinde Denizli’nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremin ardından Bozkurt Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa çalışma yapması teklifi idi.

DEMİRBAŞLARI BEDELSİZ HİBE ETTİLER

Eylül ayı toplantısında yapılan görüşmede Bozkurt ilçesi ile ilgili iki madde İzmir Büyükşehir Belediyesi gündeminde yer aldı. İlk maddede  ‘Denizli/Bozkurt Belediye Başkanlığı, 8 Ağustos 2019 tarihinde bölgelerinde yaşanan deprem felaketinden dolayı ilçelerinin çok zarar gördüğünü belirterek, hasarlı binalarda oluşan risklerin önlenmesi, bina enkazlarının temizlenmesi, hafif hasarlı binaların tamiratı vb. sebeplerden dolayı Belediyemizden hibe olarak iş makinesi ve taşıt talep etmekte olup; bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü demirbaş kayıtlarında bulunan 2008 model 2 adet Çift Kabin Kamyonet ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı demirbaş kayıtlarında bulunan 2008 model 1 adet Platform Bomlu İtfaiye Aracının bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüşülmesi.’ ele alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisin yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

BOZKURT’A YENİ BELEDİYE BİNASI KAZANDIRILACAK

İzmir Büyükşehir belediye meclisinde görüşülen bir diğer madde ise, ‘Denizli İli, Bozkurt Belediyesinden 02/09/2019 tarihli ve E.2475 sayılı yazı ile ilçede tek olan Belediye Hizmet Binasının Bozkurt Belediyesi imkânlarıyla yapılabilmesinin mümkün olmadığı belirtilerek İzmir Büyükşehir Belediyesince Mehmetçik Mahallesi, 5212 ve 3833 parsellerde Yeni Hizmet Binası yapılması talep edilmekte olup, bu kapsamda hizmet binasının yapılması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bozkurt Belediyesi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün kabulü ile söz konusu Protokol’ün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER’e yetki verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu.’ idi. Bu madde hem Bozkurt Belediyesi’ne yeni hizmet binası yapılması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilmesi hem de iki belediyenin bu konuda ortak çalışması ile ilgili protokol meclis üyelerine sunuldu. Bu madde de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul ederek yürürlüğe girdi.

Haber: Serkan ÖZKURT

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.