Soyer’in En Ciddi Muhalefeti Eşi Neptün Soyer

CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, aile yaşantısına dair açıklamalarda bulundu. “Tunç’a en ciddi muhalefeti ben yaparım” diyen Soyer, “Bazen o kadar çok eleştiririm ki, ‘Neptün vallahi eve gelmek istemiyorum’ der. Çünkü bütün günün raporuyla karşısına çıkarım” ifadesini kullandı.

Soyer’in En Ciddi Muhalefeti Eşi Neptün Soyer

CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Hürriyet’ten Aynur Tartan’a konuştu.

Neptün Soyer, “Tunç Soyer nasıl bir aile reisi, nasıl bir büyükşehir belediye reisi olacak?” sorusuna “Tunç’un evde sesi hiç yükselmez. Mesleki deformasyondan olacak, benim sesim daha yüksek çıkar. Bir kere su istememiştir çocuklarından. Ama mutfağa giderken ‘Bir şey istiyor musunuz?’ diye sorar. Bizlere çok düşkün ve paylaşımcıdır. Evde nasılsa büyükşehir belediye reisliğinde de öyle olacak. Evet; belki zarafeti, sakinliği, dinginliği alıştığımız Türk siyaset yapısından farklı. Ama o, bu özellikleriyle fark katacak, fark yaratacak” yanıtını verdi.
Eşine en ciddi muhalefeti kendisinin yaptığını belirten Neptün Soyer, “Her yaptığını alkışlayacak, ‘Bravo’ diyecek, sırtını sıvazlayacak bir eş olamam, olmamalıyım da” ifadesini kullandı.

Soyer, şöyle devam etti:

Bir İzmirli olarak objektiflikle yanlışsa “Yanlış” derim. Bazen o kadar çok eleştiririm ki, “Neptün vallahi eve gelmek istemiyorum” der. Çünkü bütün günün raporuyla karşısına çıkarım. “Neptün şöyle bir ödül aldım duymadın mı, görmedin mi?” diye sorar. Ben de, “Tamam, ödülü alkışlamışlar. Biz yanlışları, eksikleri düzeltmek zorundayız” derim. Ama Tunç beni eleştirmez, çünkü fırsat vermiyorum.

‘HAKSIZLIĞA TAHAMMÜL EDEMEZ’

Neptün Soyer, “Tunç Bey’in efeliği ne zaman tutar?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

— Ortak akılla verdiği kararların tekrar sorgulanmasına… Haksızlığa tahammül edemez. İşte o zaman efeliği tutar.

‘ŞÖYLE BİR TWEET OKUDUM: “İZMİR KIZIMIZIN ASKERDEN SEVGİLİSİ TUNÇ SOYER GELDİ”, ÇOK HOŞUMA GİTTİ’

Soyer’in ‘Bazı kentler daha eril, bazıları daha dişi… İzmir de o dişi kentlerden biri. Peki, nasıl bir dişi, nasıl bir kadın İzmir?’ sorusuna yanıtı ise şu oldu:

— Bazı şehirlerin yüzü, bazı şehirlerin de ruhu vardır derler. İzmir de ruhu olan şehirlerden… Ruhu derin, alımlı, çalımlı bir kadın İzmir. Şöyle bir tweet okudum: “İzmir kızımızın askerden sevgilisi Tunç Soyer geldi”, çok hoşuma gitti. Biz bu kadını, İzmir’i çok seviyoruz. Ve Tunç’un da dediği gibi, “Bu uyuyan güzeli uyandırmamız lazım.

Yayınlama: 16.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.