Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Söz Verdiğimiz Gibi, Acentelerimizin ve Müşterilerimizin Her Gününde Dostu Olacağız.”

İzmir ilinde kurulan ilk anonim sigorta şirketi olan GRI Sigorta ile röportajlarımıza devam ediyoruz. Bu kez sorularımızı GRI Sigorta Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tayfun ÜNVERDİ cevapladı.

İzmir ilinde kurulan ilk

İzmir ilinde kurulan ilk anonim sigorta şirketi olan GRI Sigorta röportajlarına devam ediyoruz. GRI Sigorta Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Ünverdi, Gri Sigorta’nın kurumsal işleyişi ve yola çıkarken hedeflediklerini Egeyön Haber’e anlattı.

Şirketinizin sloganı; “Her Gününüzde Dost” Şirket olarak bu slogana nasıl karar verdiniz?

Şirketin logosunu belirlerken, sloganımızın ne olması gerektiğini bütün çalışanlarımıza sorduk ve yapılan oylama sonucunda “Her Gününüzde Dost” en yüksek oyu alan slogan oldu. Bu sloganı bütün şirket olarak benimseyerek ve inanarak belirledik.

GRI Sigorta nasıl bir şirket?

GRI Sigorta çok yeni bir şirket, fakat çalışanlarının çoğu sektörde uzun yıllar tecrübesi olan ve bilinen kişiler. Bu sayede, şirket olarak üretime başlayalı 2 ay gibi bir süre olmasına rağmen, sektöre hızlı bir giriş yaptığımızı düşünüyorum. 1000’e yakın acentemiz ile günlük üretim rakamlarımız gün geçtikçe artıyor. GRI Sigorta ulaşılabilir bir şirkettir. Şirketin bütün yöneticilerine, Genel Müdürümüz dahil günün her saati ulaşabilirsiniz. Bu da şirkette samimiyeti, doğru zamanda karar vermeyi ve çözümü beraberinde getiriyor.

Sektörü ve önümüzdeki yılı nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Sigorta sektörü 2020 yılında %19 oranında büyüdü. Bu büyümede sigortaya olan ilgilinin pandemi dolayısıyla artmasının da etken olduğunu düşünüyorum. Bu büyümenin 2021 yılında da artarak devam edecektir çünkü insanların sigorta poliçesine olan farkındalıkları arttı. Hasar rakamlarının azalması sigortacıların lehine olmasının yanında, hasar maliyetlerinin daha iyi kontrolünü sağladı. Bu sayede önümüzdeki yıllar maliyetlerin kontrolü daha detaylı yapılacaktır.

Bilgi işlem alt yapınız nasıl?

Bilgi işlem altyapımızı raporlama odaklı geliştirdik, anlık üretim ve karlılık analizleri yapabiliyoruz. Bu sayede acentelerimize iyi analizler yaparak anlık çözümler sunabiliyoruz. İleriye dönük planlarımızı dijital dönüşüm odaklı yaptık. Önümüzdeki dönemlerde teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme ile birlikte acentelerimizin de işin içinde olduğu, onları destekleyici akıllı sistemleri piyasaya sunacağız.

 Nasıl bir insan kaynağına sahipsiniz?

Daha önce de belirttiğim gibi, şirketimizde çalışanların çoğu sektörde uzun yıllar tecrübesi olan kişiler. Yeni kurulmuş olan bir şirket için bu şekilde bir ekip ile işe başlamak çok önemli, bu açıdan şirketimiz çok şanslı bir şirket. Bunun yanında şirketimizde çalışanlar için, ilk günden itibaren şirket içi eğitimlere ağırlık veriyoruz. Bu acente eğitimleri ile devam edecek. Şirketimize katılan her personelimiz kendisini sürekli eğitim ve gelişme içerinde bulacaktır.

Şirketimizin genel müdürlük binasını açılıştan önce tasarlarken, personelimizin mesai saatleri dışında, öğle saatlerinde rahat bir şekilde yemeğini yiyebileceği, hoşça vakit geçirebileceği, birlikte sohbet edebileceği alanlar belirledik. Bu alanları gerek oyun aletleri, gerekse dinlenme bölümleri ile geliştirdik.

Bunun yanında binamızın bir bölümünü sanat galerisi haline getiriyoruz. Burada birçok sanatçının eserlerini sergilemeyi planlıyoruz. Sosyal medyayı iyi takip ediyoruz ve takip edilmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili bir departmanımız ve çalışanımız var. Şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine önem vereceğiz. Yani önümüzdeki dönemlerde göreceksiniz, GRI Sigorta her gününüzde dost ve akla gelen bir şirket olacak.