“Şu anda turistler için harika bir zaman, çünkü Türkler dışarı çıkamıyor.”

Reuters, Türkiye’de ‘tam kapanma’ kararlarını ve vatandaşlar evde kapanmak zorunda bırakılırken, turizmin diri tutulması maksadıysa turistlere serbestlik tanınmasını gündeme aldı. Haberde Türklerin eve kapandığı ve turistlerin ağırlandığı ifade edilirken çarpıcı satırlar dikkat çekti.

“Şu anda turistler için harika bir zaman, çünkü Türkler dışarı çıkamıyor.”
Yayınlama: 06.05.2021
A+
A-

Genç Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun Reuters’tan çevirdiği haberde şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye kendi insanını eve kilitlerken turistleri ağırlıyor. Türklerin çoğu Koronavirüs kapanması nedeniyle evlerinde hapsedilmişken sessiz sokaklarda dolaşan yabancı turistler bulunuyor. Hükümet, Türkiye ekonomisinin kritik bir sektörü olan turizmi canlandırmak amacıyla yabancı tatilcileri 2 hafta süren tecritten muaf tuttu. Ancak Türkiye’ye gelenler, negatif COVID-19 testlerinin kanıtını göstermeli.

Sosyal medyadaki Türkler, ülkenin Akdeniz kıyılarında parti yapan turistlerin veya yabancı ziyaretçilerin istedikleri gibi gezerken, dışarıda oldukları için para cezasına çarptırılan Türklerin görüntülerine kızgınlıklarını dile getirdiler. İstanbul’un 15. yüzyıldan kalma Topkapı Sarayı’nın önündeki müşterileri izleyen turist rehberi Kadir 34, “Şu anda turistler için harika bir zaman, çünkü Türkler dışarı çıkamıyor.”

“Böyle olması gerekiyor. Turistler ödeme ve rezervasyon yaptı. Turizm Türkiye için önemli ve ekonominin çarkları dönmeye devam etmek zorunda.”

Pandeminin genellikle ekonominin% 12’sini oluşturan bir sektörü vurmasıyla geçen yıl turizm gelirleri üçte iki oranında azalarak 12 milyar dolara geriledi. Bu hafta sosyal medyada dolaşan büyük bir yabancı turist kalabalığının Antalya’nın Akdeniz turizm merkezindeki bir otelde parti yaptığını gösteren bir video, kısıtlamalardan duyulan hayal kırıklığını alevlendirdi.

Olay Türk medyasında geniş yer buldu ve Antalya valisinin pandemi süresince otelin “güvenli turizm” sertifikasının iptal edildiğini ve faaliyetlerinin durdurulduğunu belirten bir açıklama yapmasına neden oldu.

Turizm Bakanlığı, ülkeye potansiyel ziyaretçilere güven vermek için en son sertifika programını başlattı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.