Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şubat Meclisi, 7 Gündem Maddesiyle Toplandı

Marmaris Belediyesi Şubat Ayı

Marmaris Belediyesi Şubat Ayı 2. Olağan Meclis Toplantısı, dün gerçekleştirildi. Toplantıda biri önergeyle gündeme alınan 7 madde karara bağlandı.

Belediye Başkanı Ali Acar’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk maddesinde 01-06 Mart 2018 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrech kentinde düzenlenecek olan “Fiets un Wandelbeurs” isimli bisiklet ve yürüyüş fuarına katılım konusu görüşüldü. Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner’in fuara katılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi belediye bünyesinde çeşitli branşlarda sözleşmeli personel çalıştırılması konusuydu. Bu madde de oy birliğiyle kabul edildi. Marmaris Belediyesi Destek Hizmetleri’nden gelen bir diğer gündem maddesi olarak da belediye birimlerinde kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden araç satın alınması konusu görüşüldü. Buna göre Marmaris Belediyesi’nin farklı birimlerinde kullanılmak üzere toplam 1 milyon 394 bin lira değerinde araç alınması oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 02.01.2018 tarih ve 11 sayılı meclis kararı ile “Ömer Mengi Kavşağı” ismi verilen kavşağın ismi aile bireylerinin talebi doğrultusunda “Mengi Kavşağı” olarak oy birliğiyle değiştirildi.

Yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı ile Marmaris Milli Parkı sınırları dışında kalan Marmaris kuzey kesimi Beldibi Uygulama İmar Planına ilişkin plan notlarının, ilçemiz sınırları dahilinde ortak bir planlama dilinin oluşturulması amacıyla revize edilmesi konusu görüşülerek imar komisyonuna havale edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden gelen gündemin 6’ıncı maddesi de Umut Keskin ve Mehmet Keskin’in mülkiyeti kendilerine ait ilçemiz Armutalan Mahallesinde park alanında kalan 849,56 m2’lik taşınmaz ile mülkiyeti belediyeye ait olan konut alanında kalan 849,13m2taşınmaz ile takası edilmesi talebi görüşüldü. Meclis üyeleri oybirliği ile bu maddeyi de imar komisyonuna havale etti.

Önergeyle gündeme alınan 7’inci madde de ise Tataristan heyetinin Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a daveti görüşüldü. Buna göre Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt’in Tataristan’a gitmesi oy birliği kabul edildi.

Marmaris Belediye Meclisi imar komisyonuna havale edilen iki gündem maddesini görüşmek üzere 9 Şubat Cuma günü ikinci oturumunu gerçekleştirecek.