Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süleyman Soylu deprem bölgesindeki son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’daki depremin ardından enkaz altında kalan 45 vatandaşın kurtarıldığını bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 35 vatandaşın hayatıı kaybettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’den şöyle bir talebimiz var; AFAD yönlendirmeyi yapmadan kimse Malatya ve Elazığ’a kendi başına bir şey göndermesin. Bölgeye şu ana kadar 10 binin üzerinde çadır sevk ettik. 6 bin 455 çadırın da kurulumunu hem Malatya hem de Elazığ’da sağladık. Artçı depremler devam ettikçe vatandaşımızın endişe duyması normaldir, bu konudaki ihtiyaçların giderilmesi de bizim temel görevimizdir. Elazığ’daki depremde enkaz altında kalan 45 vatandaş kurtarıldı. 4 büyüklüğünün üzerinde 20 artçı deprem meydana geldi. O saatten bu saate kadar 678 artçı deprem meydana geldi. Artçı depremler devam ediyor. Elazığ’ın içerisinde, Pötürge, Sivrice, Doğanyol ve Maden’de hasarlı, az hasarlı bütün binalar, Bakanlığımız tarafından taranacaktır. (Elazığ’daki deprem) Evi sağlam olmayana kira yardımını hemen vereceğiz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Toplam hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 35 oldu. Hastanelerde tedavileri devam eden hasta sayısı 104’e düştü. Şu an Elazığ’da toplam yoğun bakımda yatan hasta sayısı 13’e düştü.” şeklinde konuştu. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Elazığ merkez ve Sivrice’de 31 yıkık, 249 ağır, 56 orta hasarlı, 349 da az hasarlı bina tespiti gerçekleştirdik. Acil yıkılması gereken 12 bina var, yıkım sürecini başlattık.” .