Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süleyman Urkay: Denizlispor’a en büyük ihaneti kulübü borçlandıranlar yapmıştır!

Egeyön Haber Masası’nda Ahmet Deda’nın konuğu Denizlispor eski başkanı Süleyman Urkay oldu. Haber Masası’nda Urkay, Denizlispor’un içine düştüğü borç batağı ve bundan sonrası için atılması gereken adımları attı. Gazeteci Ahmet Deda’nın ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna ise, ‘Tabloyu bir görmem gerekiyor. Tabloyu göremiyoruz şimdi biz. Bu şey gibi; denize başlıyorsunuz girmeye ne kadar bir derinlikle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz.’ ifadelerini kullandı.

Egeyön Haber Masası’nda Ahmet

Egeyön Haber Masası’nda Ahmet Deda’nın konuğu Denizlispor eski başkanı Süleyman Urkay oldu. Haber Masası’nda Urkay, Denizlispor’un içine düştüğü borç batağı ve bundan sonrası için atılması gereken adımları attı.

İşte Denizlispor eski başkanı Süleyman Urkay ile gerçekleştirilen röportajın ikinci bölümü;

Ahmet Deda: Buradan hemen altını çizmek istiyorum. Denizlispor yönetimine sormak gerekiyor.  Şeffaf mısınız? Şeffafsanız ne kadar borcunuz var? Bu konuda dilekçe verilmiş dilekçeye cevap verecek misiniz? 

Süleyman Urkay: Mali tablonun bir nüshasını vermeleri gerekiyor bana. Benim tekrar kulüple ilgili plan programlarım var. Ben neye göre planlama yapacağım?  Geleceğe dair kendi mantığıma uygun bir ortam koşulu oluştuğunda ben tekrar kulüpte görev ve tekrar başkanlığı da düşünüyorum. 

Ahmet Deda:  Aday olabilirim diyorsunuz.

Süleyman Urkay: Tabloyu bir görmem gerekiyor. Tabloyu göremiyoruz şimdi biz. Bu şey gibi; denize başlıyorsunuz girmeye ne kadar bir derinlikle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz.

Ahmet Deda: Diyorlar ki 80-90 milyon lira borcumuz var. Sizin kuşkunuz nerede?

Süleyman Urkay: Söylem yetmiyor. Ben net söylüyorum bakın hiç kuşku taşımıyorum. Bunu bağımsız bir denetim şirketi incelesin. Benim iddiam şu bir daha söylüyorum; Denizlispor ’un borcu 140 milyondan aşağı çıkmayacaktır. Net söylüyorum. Yoksa bilanço makyajcıları ile makyajlayarak bilançoyu 50 milyona da düşürebiliriz. Bağımsız denetim şirketleri tarafından. Denetlenmesi gerekiyor. Eğer bizim yaptıklarımızdan kuşkumuz yoksa, konuştuklarımızdan kuşkumuz yoksa bırakın başkan adaylığını düşüneni her üyeye mali tabloyu göndermemiz gerekiyor.

Ahmet Deda: Eğer kamuoyundan 50 milyona yakın para topladıysanız siz biraz daha şeffaf, biraz daha demokratik, biraz daha kendinize güveniniz olması gerekiyor. Öyle mi?

Süleyman Urkay: Denizlispor hiçbir zaman yanlışlarla anılmamalı. Bence çok iyi bir marka Denizlispor. Türkiye futbolunda ciddi bir ağırlığa sahip bir camia. Bu camiaya uygun hareket etmek zorundayız bizde. Başkanlar yöneticiler gelip geçici. Bu camiayı zor durumda bırakacak, gelecekte kötü anılmasını sağlayacak şeylerden uzak durmamız gerekiyor. Ben yönetim kurulunun mali tabloyu niye sakladığını niye paylaşmak istemediğini anlamıyorum. Şehri yöneten insanların bu konudaki sessizliklerini de anlamıyorum. Yaşadıklarımızın üstü örtülmek isteniyor gibi geliyor bana.

FİFA’da yargılama giderleri çok ciddi. 11 tane FİFA dosyamız var deniyor. Bu benimki bir duyum. Ama iddia ediyorum bundan az değildir. Bundan fazlası olur azı olmaz. Bunların ciddi yargılama değerleri var, avukatlık ücretleri var, FİFA’nın kendi yargıçlarına ödediği paralar var, haksız fesih tazminatları var. Daha biz bunların hiçbirini paylaşmadık.

Örneğin Subotic. İki senelik sözleşmesinde bir tek menajerlik 150 bin Euro. Biz o Subotic’e devasa paralar verdik şu anda Avusturya’da bir aylık 5 bin Euro ücretle oynuyor. Biz 100 bin Euro veriyorduk aylık orada 5 bin Euro ya oynuyor.

Benim iddiam şudur; bu kulübe en büyük ihaneti kulübü borçlandıranlar yapmıştır. Fakat Tarafta arkadaşların sanırsam bir zaafları var galiba. Doğru bir kulübün nasıl yönetileceğine dair bilgi eksiklikleri var. Hiçbir zaman kulübü borçlandırana karşı hiçbir sesleri çıkmıyor. Neden?

Ahmet Deda: O zaman Süleyman Başkan sizin için altyapıda önemli, Altınordu modeli de önemli ama birinci derecede mali disiplin önemli, şeffaflık önemli.

Süleyman Urkay: İlkesel olarak şeffaf olacağız bir defa o bir. Bir de şunun taahhüdünde bulunacağız. Yönetimlerde gelirin üzerinde harcama yaparsak onu bireysel olarak ödeme taahhüdünde bulunacağız.

Ahmet Deda: Her dönem kendi borcunu ödesin diyorsunuz?

Süleyman Urkay: Ödesin. Neden hala daha taraftar sormaz. “Hadi bir sorumluluk alalım. Yönetimler kendi dönemindeki borçları kapatsın.” diye niye bir sorumluluk istemez.

Futbol yalnızca başarı ve kulübü doğru yönetmek değil. Futbolun birçok etkeni var. Siyasi yönü var bürokratik yönü var.

Denizlispor ‘un yaşayıp yaşamayacağı konusunda benim kuşkularım var, kaygılarım var. Fakat bu kaygıyı hiç taraftarda görmüyorum ben. Taraftar daha hayal aleminde uçuyor.