SUN Yaylı Çalgılar Festivali Kapılarını Açıyor

SUN Yaylı Çalgılar Festivali Kapılarını Açıyor
Yayınlama: 05.01.2018
A+
A-

Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirecek. Ünlü sanatçıların katılımıyla SUN Yaylı Çalgılar Festivali, 17 Ocak Çarşamba günü açılışını yapacak.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi, festivalin tanıtım toplantısını düzenledi. Toplantıya Okul Müdürü Abdullah Şen, Okul Aile Birliği ve okulda görev yapan birçok öğretmen katıldı.

Türkiye’de yine bir ilki düzenleyeceklerini belirten Okul Müdür Şen, “Okulumuz yine önemli bir çalışmaya imza atmak için çalışmalara başladı. Çağdaş Türkiye yolunda ilimizin sanat alanındaki gelişimine öncülük etmek, kültür ve sanat etkinliklerine katkıda bulunmakta en önemli misyonumuzdur. SUN Yaylı Çalgılar Festivali, özverili bir çalışma ile ortaya çıktı. Yaylı çalgılarda eğitim gören herkesin kendilerini ifade edebilecekleri bir platform olmsını hedefledik” dedi. Okul Müdür Şen, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İlk kez düzenlenmiş olmasına rağmen festivalimiz büyük ilgi gördü. 100’e yakın sanatçı festivalimize kayıt yaptırdı. Şehir dışından liselerin ve üniversite düzeyindeki katılımcıların olması bizi onurlandırdı. Festivalimiz 17 Ocak Çarşamba günü açılış programı ile başlayacak. Programımız 3 gün sürecek ve yaylı çalgı eğitimi alan bireyler sahne alacak. Açılışta Türkiye’nin en değerli sanatçılarından olan Eser Kıvrak, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’ı davet ettik. Sanatçılarımız sahne aldıktan sonra atölye çalışmaları yapacak.Festivalimizin ikinci gününde Lüthier Aşkın Palamutçu ile yapılacak olan çalgı bakım atölye çalışması ilimizde ilk kez düzenlenecek bir etkinlik. Festivalin son gününde ise PAÜ Akademik Oda Orkestrası kapanış konserini gerçekleştirecek. Denizlili işadamları festivalimize büyük ilgi gösterdi. 1 haftada 16 sponsor bizlere destek oldu. Bu da Denizli’nin sanata ve sanatçıya verdiği önemin bir göstergesidir. Festivalimizde tüm Denizlili sanatseverleri görmekten mutluluk duyacağız”.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.