Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tapu değerinde lider şehirler arasından ilk 20’de Ege Bölgesi’nden 2 il var

Geçen yıl ülke genelinde milyonlarca gayrimenkul el değiştirdi. Belirlenen değerle Türkiye genelinde gayrimenkul tapu değeri en yüksek iller belli oldu. Türkiye genelinde, gayrimenkul (konut, iş yeri, arsa, tarla) başına beyan edilen ortalama tapu değerinin en yüksek olduğu il 413 bin lirayla İstanbul olurken, onu 304,6 bin lirayla Muğla, 239,5 bin lirayla İzmir takip etti.

Geçen yıl ülke genelinde

Geçtiğimiz yıl ülke genelinde 2 milyon 678 bin adet gayrimenkul (konut, iş yeri, arsa, tarla) el değiştirirken, bu satışlarda 502 milyar liralık değer ibraz edildi. Tapu başına beyan edilen ortalama değer 187,5 bin lira olarak gerçekleşti.

İstanbul’u 304,6 bin lirayla Muğla, 239,5 bin lirayla İzmir, 218 bin lirayla Ankara takip etti. Muğla’da 46 bin 142 adet, İzmir’de 144 bin 463 adet, Ankara’da ise 215 bin 589 adet gayrimenkul satışı gerçekleşti.

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün ise en yüksek ortalama tapu değerine sahip ilk 10 kent arasında İzmir, Muğla, Antalya ve Yalova gibi önemli sahil şehirlerinin bulunduğunu belirten Selma Özgün, şu açıklamalarda bulundu:

“İzmir’de Çeşme ve Narlıdere, Muğla’da Bodrum ve Marmaris, Antalya’da Kaş, Kemer ve Konyaaltı gibi ilçeler en yüksek metrekare değerlerine sahip ilçeler. Ortalama tapu değeri yüksek İzmir, Muğla, Antalya ve Yalova gibi kentlerimiz salgınla birlikte daha çok tercih edilmeye başlandı. Yabancı yatırımcılar ve yüksek gelirli vatandaşlar tarafından genelde yaz mevsimlerinde rağbet gören bu iller salgın sonrası artık yılın 12 ayında tercih ediliyor. Bu rağbet de ortalama tapu değerine yansıyor.”