Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Köşkte “Wia Camp” Resim Sergisi

Bornova’da yer alan tarihi

Bornova’da yer alan tarihi Dramalılar Köşkü “Wia Camp Resim Uluslararsi Karma Resim Sergisi”ne ev sahipliği yaptı. Açılışa Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Wia Camp kurucusu ressam Şükrü Kara ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Dramalılar Köşkü’nün ev sahipliği yaptığı sanatı ve doğayı biraraya  Wia Camp karma resim sergisi seksen sanatçının eseri sergileniyor.

Serginin açılışına aynı zamanda Wia Camp’ın kurucusu olan ressam  Şükrü Kara dokuzuncusu düzenlenen serginin  hikayesini şu sözlerle anlattı :” Dokuz yıl önce başlayan ve uluslararası anlamı düşündüğümüz ve baktım çocuklarım hep çadır kaplarında büyüyor. Büyürken dedim ki ben sanat kapılarını çadıra taşımıyorum ki. Ve çadır kampına taşıdım. Sağolsun arkadaşlarım geldiler, destek verdiler. Dokuz yıldır yaptığımız bir etkinlik . Her yıl farklı bir deniz kıyısında farklı bir beldede dokuz senedir devam eden bir etkinlik . Seferihisar Belediye başkanı ile konuşacağız. İnşaallah seneye Özdere’,de yapacağız. Bu sene Kuşadası Güzelçamlı ‘daydı. Hep birlikte güzellikleri yarattık. Seksen sanatçı gelmişti. Burada da o eserler yer alıyor.”

 

Değerli ressamlarla birlikte sanatsal faaliyetlerin artarak devam etmesini arzuladığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şunları söyledi ;” bugün 96 yıl önce büyük Atatürk’ün Bornova’ya geldiği gün. Ve biz bu sene Bornova günleri başlattık. Sabah Bornova Anı Evi’nin açılışını yaptık. Bornova kartpostallarının sergisi devam ediyor.  Burası zaten bizim sürekli sergi salonumuz. Daha önce uluslararası ressamlarla yaptığımız suluboya resim devam ediyor. Burada bugün serginin  açılışını yaptık. İnşallah bu çalışmalar artarak devam edecek. Sizide  bu katkıyı gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum.”

 

Başkan Olgun Atila Dramalılar Köşkü ve buradaki sanat faaliyetleri ile ilgili olarak :” Bornova levantenlerin yaşadığı bir yer. Eğitim ve sanayi kenti. Şimdi biz Kültür ve Turizm der Yapabileceğin inanıyoruz. Drama Köşkü’müz, en eski yerleşim  merkezi Yaşam Merkezi belki Bornova Anı Evi ve Ata Evi, Levanten köşkleri ve kültür turları ile burada kültür turizmi yapılacağına inanıyoruz. Dolayısıyla bu gibi faaliyetlerin burada olması eğitim kenti olan Bornova’ya çok yakışıyor . Bunların artarak devam etmesine çalışacağız.” dedi.