Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tartışmalı karara bir tepki de Konak DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı’ndan geldi

25 Mart’ta Ankara Adliyesi’nde görülen DİSK Emekli-Sen davasında alınan kapatma kararı sonrası tepkiler büyüyerek devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun beyanından sonra Konak DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Kadir Altanhan’da açıklamalarda bulundu.

25 Mart'ta Ankara Adliyesi'nde

Anayasamızın 90. maddesi ve uluslararası sözleşmelere göre her bireyin sendika kurma, faaliyetlerde yer alma hakkı olduğunu belirten Altanhan, “kararın hukuk devleti ilkelerine uymadığını ve hak ihlali yapıldığını” söyledi.

Mücadelemizden vazgeçmiyoruz


“Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile güvence altına alınan sendikalaşma hakkının hem 13 milyon emekliyi hem de ailelerini ilgilendirmekte. Bu karar ile birlikte mevcut hükümetin kişi hak ve özgürlüklerine nasıl bakıldığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız. DİSK’e Emekli-Sen üzerinden yapılan bu baskı planlı bir yıldırma politikasıdır.”

Faaliyetleri durdurma kararı yok, buradayız


İstinaf yolu açık olmakla birlikte kapatma kararı alındığı ancak, faaliyetleri durdurma kararı alınmadığını belirten Altanhan; “12 Temmuz 1995 yılından bu yana mücadeleden hak arayışından ve insanca eşit yaşam ilkemizden hiç vazgeçmedik.
İstinaf yollarını kullanarak davamızdan taviz vermeyeceğiz. Sendikamıza üye olan, olmayan tüm emekli yoldaşlarımıza ve ailelerine bunun sözünü veriyoruz. Sendikamızı teslim etmeyeceğiz. Görevimizin başındayız, haklarımızın arkasındayız.

‘Demokrasiden, özgürlüklerden ve emekten emekli olunmaz’ davamız ile faaliyetlerimizi yürütmeye, sorunlarımızı dile getirmeye ve örgütlenmeye ara vermeden devam edeceğiz. Bu kapatma kararı asla bir vazgeçiş değil, aksine bir direniş kararıdır. Direniş ve hak mücadelesi DİSK’in temelidir. Bizler de bu temele sımsıkı bağlıyız.

Tüm baskılara rağmen, ’emekten emekli olunmaz’ şiarını benimsemiş tüm yoldaşlara, diğer sendika temsilcilerine ve üyelerine seslenmek istiyorum. Bugün DİSK üzerinden oynanan oyuna sessiz kalmak, yarın baskının size sıçramasına sebep olacaktır. Bu hak mücadelesine tuğla koyan herkes bilmelidir ki; dün olduğu gibi bugünde, yarında omuz omuza mücadelenin yanında olacağız.

Mevcut hükümete net çağrımız şudur: TBMM’de düzenleme yapılarak Emekli-Sen mücadelesine destek verilmelidir. Bu sizlerin zor şartlar altında yaşayan biz emeklilere sorumluluğudur.

Davamız ve direnişimiz; sendikamızın ve tüm emeklilerin lehine sonuçlanıncaya dek sürecek.”