“Tavas Belediyesi Türkiye’nin ilk milli ve yerli akıllı gübresini % 100 hibeli olarak çiftçilere dağıttı!”

Tavas Belediyesi Tarımda öncü, Önder olmaya devam ediyor. Tarım ve hayvancılık alanında en fazla yatırım yapan belediyelerin başında gelen Tavas Belediyesi geleceğine sahip çıkıyor, Tarım ve Hayvancılığı destekliyor, 7 den 70 e çiftçisi ile buluşuyor projesi kapsamında, hububat ve yem bitkileri yetiştiriciliği alanına başvuran ve ARPA-BUĞDAY ekimi yapan üreticilere % 100 Hibeli verecek olduğu üst gübrelerin dağıtımını gerçekleştirdi.

“Tavas Belediyesi Türkiye’nin ilk milli ve yerli akıllı gübresini % 100 hibeli olarak çiftçilere dağıttı!”
Yayınlama: 20.01.2022
A+
A-

Tavas Belediyesi geleceğine sahip çıkıyor, Tarım ve Hayvancılığı destekliyor, 7 den 70 e çiftçisi ile buluşuyor Projesi kapsamında Tavas ve Mahallelerinde eğitimlerini tamamlayan 232 üreticiye 1624 Çuval Akıllı gübre dağıtılırken, 5000 dekar tarım arazisini akıllı gübre ile buluşturularak  üreticilerin yüzünü güldürdü.

Tavas Belediyesi Hububat ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliği alanında projeye başvuran üreticilere ‘’İnhibütör’’ yavaş salınım – akıllı gübre Teknolojisine sahip gübreleri çiftçilerle  buluşturarak bir ilki gerçekleştirdi. Programa Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, muhtarlar ve üreticiler katılım sağladı.

Projeyle ilgili düşüncelerini ifade eden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “ Göreve geldiğimizde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurarak Tarım ve Hayvancılık alanında üreticilerimize destek olmak için çalışmalara başladık ve tüm hızıyla çalışmalarımız devam ediyor. 

Üreticilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Belediye olarak her alanda çalışmalarımız devam ediyor, bölgemizin kalkınmasını, istihdamını sağlamak ve ekonomiyi geliştirmek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Projemiz kapsamında  “İnhibütör” – yavaş salınım – akıllı gübre Teknolojisini İlçemize ve üreticilerimize kazandırıyoruz. Bu teknoloji ile çiftçilerimiz daha çok verim ve daha kaliteli ürünler elde edecekler. Gübrede bulunan azot bitkilerin en çok kullandığı kritik bir besin elementidir. En çok üretilen ve çiftçiler tarafından en çok kullanılan gübreler azotlu gübrelerdir. Türkiye’nin ilk akıllı milli gübresi olan bu gübre ile üretimin artması ve elde edilen yüksek kaliteli verim ile çiftçilerimizin gelir seviyesinin yükseltilmesini de amaçlamaktayız. Hedefimiz de yeni teknolojiyi kullanarak üretimin devam etmesi, yeni üreticilerin sayısı ve ekim alanlarını arttırmaktır.  Verdiğimiz hibelerle tarımsal alandaki yeni teknolojileri İlçemize ve çiftçilerimize kazandırmaya devam ediyoruz. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun…’’ dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.