TDP Denizli İl Başkanı Sarıhan’dan dikkat çeken açıklamalar

Türkiye Değişim Partisi(TDP) Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan, gazetecilerle buluştu. Gündeme dair soruları yanıtlayan Sarıhan, ‘Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ün ‘14 belediye başkanı bize geçmek istiyor’ söylemi vardı. Denizli’den bir isim var bu kişiler arasında var mı?’ sorusuna;“ Genel Başkanımız kurultayda 14 belediye başkanından bahsetti. Bu rakamın 14’ün üzerinde olduğunu söylemem lazım. Bizim Denizli’de birçok belediye başkanı adayı ile sıcak temasımız var. Onlarda projeleriyle bize gelecekler. Elini kolunu sallayarak belediye başkanı olunmaz. Bize katılmak isteyen mevcut başkanlar ve eski belediye başkanlardan isimler olabilir. Şuan size net bir şey söylemek istemiyorum zamanı gelince açıklayacağız.”dedi.

TDP Denizli İl Başkanı Sarıhan’dan dikkat çeken açıklamalar
Yayınlama: 22.10.2021
A+
A-

TDP Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan ve parti yöneticileri bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

TDP Denizli İl Başkanı İç Mimar Orçun Sarıhan parti ile birlikteliğini 2008 yılından itibaren başladığını belirterek;“Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün partiyi kurma aşamasında belli başlı görevlerde yer aldım. Partileşme sürecimiz daha sonra bir süre askıya alındı. Ama biz partimizin hareketini hiçbir zaman bırakmadık. Her zaman Genel Başkanımız ile dirsek temasını sürdürdük. 2020 yılının Aralık ayında partileşme sürecimiz başladı. 10 Şubat’ta il başkanlığı görevi bize tevdi edildi. Çok kısa zamanda Denizli’de ilçelerimizin teşkilatlanmasını bitirdik. İl kongremizi ardından 26 Eylül’de görkemli kurultayımızı yaptık. Artık 16 parti içinde TDP’nin kalp logosu pusulada yer aldı”dedi.

TDP’nin vizyonundan bahseden Sarıhan;“TDP Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyet değerlerini yaşayarak, yücelterek ve geliştiren bir partidir. Evrensel hukuk değerlerine bir partidir. Esnafın emeğine saygılı, Türkiye’nin en demokratik kitle partisidir. Bayrak ve vatan bütünlüğünü sağlayan herkese kapımız açıktır ”ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Sarıhan, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SORU-CEVAP

-Denizli Halkına vaatleriniz nelerdir?

*Her zaman yerelden genele gitmek gerekir. Biz henüz çok kısa bir süre geçirdik. İlerleyen zamanlarda projelerimizle geleceğiz. Denizli’ye neler gerekli, neler eksik belirleyip genel merkezimize sunacağız. Denizli’nin birçok sorunu var. Denizli’nin tekstil, turizm sorun var. Kısaca markalaşma sorunu var. Biz bu dönemde markalaşma üzerine çok gideceğiz.

-Mevcut seçim sistemi ikili kutuplaşmayı gerektiriyor. Millet İttifakı parlamenter sistem için görüşmeler yapıyor. Sizinle görüşüldü mü? İttifaklar konuşunda duruşunuz ne olacak?

*Parti kurulduğundan beri Genel Başkanımızı ‘Başbakan’ sloganları ile karşılıyoruz. Biz parlamenter sistemden yana olduğumuzu söylüyoruz. Partili Cumhurbaşkanılığı sisteminin Türkiye’ye fayda getirmediği ortada. Belki de hazır değiliz. Biz başkanlık sistemine karşı bir partimiyiz? Hayır değiliz. Ama tam hazırlanmadan, altyapısı olmadan başkanlık sistemine karşıyız. Demokratik ilkeler çerçevesinde güçlendirilmiş parlamenter sistemden yanayız. Şuan iki ittifak var. Genel Başkanımız;“Biz hiçbir zaman ittifak içinde yer almayacağız”dedi. En azından ilk seçimlerde yer almayacağız. Bizim vizyonumuz, ilkelerimizin gerektirdiği vatan ve bayrak bütünlüğü gözeten her ittifakın içinde ikinci turda oluruz. Yine Genel Başkanımız;“Bir ittifakın içinde olmak oyunu saklamak demektir’ der. Biz yüzde 1 dahi alsak bu bizim için kutsaldır. Bu oyu saklamak durumunda olmayız.

-Sarıgül’ün ‘14 belediye başkanı bize geçmek istiyor’ söylemi vardı. Denizli’den bir isim var bu kişiler arasında var mı?

*Genel Başkanımız kurultayda 14 belediye başkanından bahsetti. Bu rakamın 14’ün üzerinde olduğunu söylemem lazım. Bizim Denizli’de birçok belediye başkanı adayı ile sıcak temasımız var.  Bu arkadaşlarımız bizlerle beraber olmak ister, tek kırmızı çizgimiz vatan ve bayrak bütünlüğünün çatısı altında toplanmak isterlerse kapımız açıktır. Onlarda projeleriyle bize gelecekler. Elini kolunu sallayarak belediye başkanı olunmaz. Bize katılmak isteyen mevcut başkanlar ve eski belediye başkanlardan isimler olabilir. Şuan size net bir şey söylemek istemiyorum zamanı gelince açıklayacağız.

-Denizli’de referandumda ‘hayır’, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu oyları önde çıktı. Mevcut belediye başkanı Osman Zolan, tabiri caizse Denizli’de elini kolunu sallayarak seçim kazanıyor. Osman Zolan tekrar aday olursa seçimde ona karşı nasıl bir aday belirleyeceksiniz?

*Henüz yerel seçimlere vakit var. Biz projelerimizle çıktıktan sonra bu işi yapabilecek, taşın altına elini koyabilecek, halkın çok sevdiği, halka dokunan bir aday çıkacaktır. Bu durumu zaman gösterecek. Gerçekten halkın takdir ettiği bir kişi aday olacak. Biz yerel yönetimlerin yaptığı güzel şeyleri alkışlıyoruz. Bu ülkeye taş taş üstüne koyana teşekkür ederiz. Kötü yaptığı şeyleri sert şekilde eleştiririz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.