Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TDP İl Başkanı Sarıhan açıkladı.. Neden Tiktok? Oy oranınız kaç?

Seçim davulunun sesi uzaktan da olsa duyulmaya başladı. Bu kapsamda Egeyön TV Denizli’deki siyasi parti il başkanları ile röportajlarına başladı. Egeyön TV muhabiri Oral Can Tatar, Mustafa Sarıgül liderliğindeki Türkiye Değişim Partisi’nin(TDP) Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan’a merak edilen soruları sordu. Vatandaşın en çok ilgisini çeken Tiktok videoları ve TDP’nin oy oranı hakkında merak edilen soruları Sarıhan cevapladı.

Seçim davulunun sesi uzaktan

Egeyön TV, Türkiye’de genel seçimler yaklaştıkça vatandaşın siyasi partiler hakkında fikir edinebilmesi için röportajlarına başladı. Denizli’deki il başkanları ile röportajlara başlayan Egeyön TV muhabiri Oral Can Tatar, Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım’ın ardından TDP İl Başkanı Orçun Sarıhan ile röportaj gerçekleştirdi. Sarıhan, TDP ve Mustafa Sarıgül hakkındaki merak edilen soruları yanıtladı.

İşte TDP İl Başkanı Orçun Sarıhan ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

Mustafa Sarıgül ve sizin dikkat çeken videolarınız ilgiyle izleniyor. Ancak bazı kesimler tarafından ciddiyetsiz bulunduğu oluyor. Sizin yorumunuz nedir? Neden bu tarz videolar çekiyorsunuz?

“VİDEOLARDA EMEK VAR”


Çekilen videolar kolay kolay hazırlanan videolar değil. Videoların arka planı var, emek var, algı var. Genel başkanımız ve bizim çektiğimiz videolarda önce ar-ge çalışması yapılıyor. Halkın nabzı tutuluyor. Bize gelen bilgilerle konuları işliyoruz. Kurgulanmış videolar değil. Çünkü bizim halkımızın kalbine inmemiz gerekiyor. Genel başkanımızın şuanda ‘Affet Türkiyem’ diye bir projesi var. 90 bin mahkumu ilgilendiren konuyu ilk defa genel başkanımız gündeme getirdi. Bunun sonuçlarını alıyoruz. Genel başkanımız akaryakıt, gıda zamlarını işliyor.

“TİKTOK’UN BİR RUHU BİR KALBİ VAR”


Tiktok’un bir ruhu bir kalbi var. Tiktok’ta bu kadar başarılı olan genel başkanımız varsa, diğer siyasi parti liderleri neden başarısız? Çünkü onlarda ruh yok. Bu ruh bir kısma çok güzel işliyor. Bir kısım da bizi eleştiriyor. Biz sanatçıya ve sanata çok önem veren bir partiyiz. Eleştirilere tamamen açık bir partiyiz. Bu bizi yüceltecektir. Genel başkanımızın sert tavırları olduğunu söylüyorlar. Masalara vurması genel başkanımızın içinden çıkarak geliyor. Sorunlara o kadar isyan etmiş ki isyanını vuruyor. Videolarımızda asla sinkaflı bir dil kullanmıyoruz. Yapıcı bir eleştiri dili kullanıyoruz. Biz sadece eleştirmiyoruz. Hükümetin elektrikte KDV’yi yüzde 18’den 8’e düşürmesini takdirle karşıladık ve Tiktok videosunu çektik. Biz doğru giden şeyleri alkışlıyor, yanlış giden şeyleri daha iyi nasıl yapılabilir diye çözümleriyle beraber çekiyoruz. Bize il başkanları toplantısında Tiktok verileri verildi. Sonuçlar muazzam. Yeni kurulan partiler arasında 1 numaradayız. Tiktok’u en iyi kullanan siyasi parti liderine sahibiz. Sosyal medyada mitingden çok fazla kitleye ulaşıyorsunuz. Tiktok videolarımıza devam edeceğiz. Biz genel başkanımızın izinden gidiyoruz.

Denizli’de örgütlenme ne durumda, halka kendinizi nasıl anlatıyorsunuz?

“TEPKİLER ÇOK DEĞİŞTİ”


Biz siyasetin dilini değiştiren tek partiyiz. Diğer siyasi parti liderlerinin kullandığı sinkaflı dilden Türkiye çok sıkıldı. Biz rahmetli Özal’ın dilini, Erbakan’ın zekasını, Ecevit’in kibarlığını, Demirel’in pratik zekasını kabul ettik ve harmanladık. Bizim sağımız ve solumuz yok. Sağ ve solu birleştirdik. Partimizin logosunda olduğu gibi Anadolu ve Trakya’yı birleştirdik ve ortasından yıldız gibi doğduk. Biz vatan bayrak bütünlüğü diyoruz. Bu bizim dışarıda gururlu içeride onurlu olmamız demektir. Biz dışarıda ülkemize laf ettirmeyiz. Biz mülteci ve sığınmacıları kargo paketi gibi göndereceğiz de demiyoruz. Bu insanları yavaş yavaş göndererek bu problemi çözebiliriz. Biz Denizli’de 8 ilçede yapılanmamızı bitirdik. Diğer ilçelerimizde çalışmalarımız sürüyor. Aday adaylarımız var. Seçime kadar kongrelerimizi tamamlayıp hazır olmaya çalışacağız. Sahadayız, üyelik çalışmalarımız devam ediyor. Tepkiler çok değişti. İlk kurulduğumuzda TDP dediğimizde kimse tanımıyordu. Mustafa Sarıgül deyince tanıyorlardı. Şimdi TDP deyince Sarıgül’ün partisi diye tepki alıyoruz.

ORC geçtiğimiz günlerde açıkladığı Denizli anketinde TDP’ye yer vermedi. Mustafa Sarıgül ise;’Türkiye’de şu anda yeni kurulan iki yeni partinin grafiği yükseliyor. Bunların biri Türkiye Değişim Partisi, diğeri ise Yeniden Refah Partisi’dedi. Buna yorumunuz nedir?

“DENİZLİ’DEKİ OY ORANIMIZ…”


100 kişiyle yapılan anketlerde Türkiye genelinde biz 1.2-0,8 aralığında çıkıyoruz. 300-400 bin anketler yapıldığında TDP’nin 3-3,5’ları bulduğu bizdeki verilerde var. Bu burada kalacağız anlamına gelmez. TDP’yi insanlara tanıtmak kadar medyaya da tanıtmak zorundayız. Siz birçok kitleye ulaşıyorsunuz. Kanallara çıkmaya devam ettikçe bizim oranımız artacaktır. Sosyal medyada biz bunun etkisini görüyoruz. Genel başkanımızın ilk Denizli’ye gelişi ile son gelişinin arasındaki farkı gördük. Genel başkanımız büyük bir sevgi seli ile karşılaşıyor. Halkın kalbine dokunan tek genel başkan. Bizde ilimizde gecemiz gündüzümüz yok. Taksi duraklarına, esnaflara gidiyoruz. TDP’yi tanıtmaya çalışıyoruz. İlkelerimizi, prensiplerimizi, çözümlerimizi anlatıyoruz. Halktan olumsuz tepki almıyoruz. Oylarımız yavaş yavaş artacaktır. Denizli’de TDP’nin oyları Türkiye ile aynı seyrediyor. Bizi göstermeyen anketçiler nerede yapıyorlar anketleri? Biz biliyoruz. Ama bizim dokundumuğuz yerlere giderlerse buradan TDP il başkanı geçmiş diyecekler. Biz er yada geç iktidarız ama çok geç değil.

Denizli’de siyasal iklimi nasıl yorumluyorsunuz? Milletvekili çıkarabilecek misiniz?

“HER PARTİ MİLLETVEKİLİ GÖNDERMELİ”


Öncelikle 7 milletvekili Denizli için az. Ama bu YSK tarafından nüfusa göre belirleniyor. Biz 7 milletvekilinin de bizden çıkmasını isteriz. Ancak TDP olarak biz her siyasi partinin parlamentoya milletvekili göndermesini istiyoruz. Yüzde 7 barajının çok daha aşağıda olmasını istiyoruz. Karma demokrasi istiyoruz. Denizli’den belki 1 belki 2 belki 3 milletvekilimiz çıkacak. Onu şuanda bilemeyiz. İttifaklar konusunda ise Türkiye’nin kaderi 2 ittifak üzerine kurulu olamaz. Bugün 127 parti var. Biz 1.5 yıl önce kurulduk. Bu partiler arasında ilk 20’ye girdik. Şimdi anketlere bakarsan ilk 9’un arasındayız. Bu kısa sürede bunu yapan TDP seçimde bayrağını burçlara dikecek. İlk 2 arasına girecek. O zaman yeni gündeme gelecek ittifaklar olacak. Biz şu anda esnafımızla, öğrencimizle, taksiciyle, mahkumların yakınlarıyla ittifak içerisindeyiz. Biz salon siyaseti yapmıyoruz. Halk siyaseti yapıyoruz.