Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Tekrar sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın yanıtladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sokağa çıkma yasağının ardından Türkiye’de vatandaşların dışarıya akın etmesi sonucu oluşan görüntüler ile ilgili açıklama yaptı. Kalın, ‘Tekrar sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ sorusuna da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Kalın,sokağa çıkma yasağının ardından Türkiye’de vatandaşların dışarıya akın etmesi sonucu oluşan görüntüler ile ilgili;”Sokağa çıkma yasağı meselesi ilk tedbirler alınmaya başlandığından itibaren gündemdeydi. Belli çevreler ilk gün yapılmasını istedi. Biz de Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri çerçevesinde ‘Buna ihtiyaç olduğu zaman yapalım’dedik. Cumhurbaşkanımız da değerlendirmesini bu yönde yaptı. Biz gerekli tedbirlerimizi aldık. Cuma akşamı bir kargaşa oldu. Keşke o görüntüler olmasaydı. Panik havası hiç oluşmasaydı. Biz baştan beri panik de yok rehavette yok dedik. İbn-i Sina’nın bin yıl önce bu durumlar için söylediği sözler belli, ‘Korkmayan, panik yapmayın ve sosyal mesafeyi tanıyın’ bilimsel görüşü var. Biz sokağa çıkma yasağını hangi gün, hangi saat yapsak bu durum yaşanırdı. Geçmişte de bugün de başka ülkelerde de yaşandı. Biz bunu önlemek için gerekli tedbirleri alacağız”dedi.

TEKRAR YASAK OLACAK MI?

‘Bundan sonra sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ sorusuna Kalın; ”Hafta sonları özellikle havaların iyileşmesiyle insanlar tabii ki sokağa çıkmak isteyecek. Ama bunun getireceği büyük sağlık riskleri var. Bunu dikkate alarak bununla ilgili kararlar olayın seyrine göre şekillenecek. Ben bugün kesin olacak, yada olmayacak şeklinde bilgi verirsem yanlış olur. TekrarOlabilir. Olayın seyrine bağlı gözlememiz, izlememiz gereken bir durum.