Milletvekili Teoman Sancar, geçen yıl kepenk kapatan esnaf sayısını açıkladı!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında açılan/kapanan esnaf, işyeri ile ticari şirket işletme sayılarını sordu. Sancar, aldığı cevabı kamuoyu ile paylaşarak ”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı dostlar geldi, ‘dükkânlar kapanıyor’ dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok” dedi.

Milletvekili Teoman Sancar, geçen yıl kepenk kapatan esnaf sayısını açıkladı!
Yayınlama: 19.02.2021
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında açılan/kapanan esnaf, işyeri ile ticari şirket işletme sayılarını sordu. Bakan Pekcan’tan yanıt alan Sancar, aldığı bilgileri kamoyu ile paylaştı.

RESMİ RAKAMLAR ENSAFIN DURUMUNU ORTAYA KOYUYOR!

Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın sorusu üzerine Bakan Pekcan tarafından cevaplandı.

Bakan Pekcan’dan kendisine gelen cevabı paylaşan Milletvekili Sancar, “Türkiye genelinde 2020’de 99 bin 588 esnaf kepenk kapatmış, ayrıca 40 bin 735 şirket de kapanmış. Denizli ilinde ise 1537 esnaf kepenk kapatırken, 537 şirket kapanmış. Hatırlayacağınız üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı dostlar geldi, ‘dükkânlar kapanıyor’ dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok” şeklinde bir açıklama yapmıştı, evet, rakamlar ortada. Esnafın hali perişan, aylardır insanların evine ekmek götürdüğü ekmek tekneleri kapalı. Garsonundan aşçısına bütün çalışanlar mağdur durumda. Ülkede yasak olmayan tek şey ise AKP kongreleri. İki kişi bir köftecide karşılıklı yemek yiyemiyor ama binlerce kişinin doldurduğu salonlarda kongre yapıyorlar. Yazıklar olsun!” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.