Teoman Sancar TBMM’de sordu: Şehit edilen evlatlarımızın kaçırıldıklarında devlet görevlisi olduğu neden saklandı?

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar TBMM’de Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 evladımızın kimliklerinin belli olmasının ardından, kaçırılan kişilerin güvenlik görevlisi olduğunun neden meclisten saklandığını sordu . Sancar;” Kaçırılan askerler olduğunu, kaçırılan polisler olduğunu bilmeyecek miyiz? Neden bilmiyoruz? Nedir bu hep ben yaparım, ben bilirim, ben çözerimcilik? Niye paylaşmıyoruz?”

Teoman Sancar TBMM’de sordu: Şehit edilen evlatlarımızın kaçırıldıklarında devlet görevlisi olduğu neden saklandı?

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 evladımızın şehit edilmesi TBMM gündeminde yerini koruyor.

NEDEN TBMM’DEN SAKLANDI?

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar konu ile ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Harekatın PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak, daha önce güvenlik nedeniyle açıklanmayan teröristler tarafından kaçırılan vatandaşlarımızı almak.” İlk yayına nasıl düştü: “Vefat eden sivil vatandaşlarımız; insanlık düşmanı hain terör örgütü PKK’nın sivil vatandaşlarımızı canice şehit ettiği…” Ama daha sonra kimlikleri açıklanıyor; hepsi devletimizin birer güvenlik görevlisi. Bizler milletvekiliyiz arkadaşlar, bizler bunları burada en son mu öğreneceğiz? Yasayı yapmakla mükellef kişiler, yasayı yaparak 83 milyon vatandaşına uygulayacak kişiler olarak Gara’daki vefat eden şehit kardeşlerimizin mesleğini bilmeyecek miyiz? Kaçırılan askerler olduğunu, kaçırılan polisler olduğunu bilmeyecek miyiz? Neden bilmiyoruz? Nedir bu hep ben yaparım, ben bilirim, ben çözerimcilik? Niye paylaşmıyoruz?”

Yayınlama: 18.02.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.