Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

THK Neden Uçaklarını Kullanmadı?

Dalaman’da 400 hektarlık alanın yanmasının ardından yangın söndürme işleminde kullanılmayan THK uçakları meclis gündemine taşınmasının ardından yangın söndürmek için Türkiye’nin uçaklarının olmadığı anlaşıldı.

Dalaman’da 400 hektarlık alanın

Geçtiğimiz gün Muğla’nın Dalaman ilçesinde başlayan ve ormanda yaşayan pek çok canlının ölmesine neden olan yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülebildi. Ardından CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in mecliste yöneltmiş olduğu soru yönergesi ile THK’nın işlettiği Bombardier CL 215 tipi etkili yangın söndürme uçaklarının operasyona katılamaması yüzlerce hektarın kül olmasına neden olurken gözler bir kez daha geçmiş yıllarda başarılı şekilde söndürme işlemlerini yürüten bu uçaklara çevrildi.

CHP’li Girgin’in Uçak İddiası Haberi İçin Tıkla!

5 UÇAĞIN 3’Ü KULLANILABİLİR

THK’nın elinde 5 adet CL 215 tipi uçak var. Bu uçaklardan ikisinin yedek parçası olmadığı için uçmasının mümkün olmadığı ancak diğer üç uçağın aktif şekilde uçabilir vaziyette.

PEKİ NEDEN KULLANILMADI?

Orman Bakanlığı’nın açmış olduğu ihaleler kapsamında her yıl sözleşme yapan THK bu sene

sözleşme imzalayamadı. Sebebi ise, maliyetlerin yükselmiş olması ve ihalelerin kamuoyuna, yerli ve yabancı firmalara açık olması nedeniyle mali konularda zorluk yaşanması idi.

“2 UÇAĞIMIZI HAZIR BEKLETTİK”

RS FM’de yayınlanan “Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle” programına katılan THK Genel Sekreteri Rafet Yavuz, açıklamada bulundu.

Yavuz, “Biz tüm uçaklarımızı faal tutuyoruz. Ciğerlerimiz yanıyor. THK Türk halkının, Türk milletinin malıdır. Kurumsal ve kamusal sorumluluğumuz gereği hiçbir bedel beklemeden ‘hazırız’ dedik. 5 uçağımız hazır. Bakanlığa da ilettik. Bakanlık ihtiyaç olmadığını bildirdi” ifadelerine yer verdi.