Tire Küçükkale Köyü’nde orman alanı ve su kaynakları maden ocağı için talan edilecek!

İzmir’in Tire ilçesine bağlı Küçükkale Köyü’nün varlık sorununu tehdit eden ve Kartal dağına doğru en yakın konuta 350 metre mesafeden başlayarak kurulması düşünülen, rezerv arama sürecini tamamlayarak İşletme ruhsatı alma aşamasına gelen maden şirketi çalışma belgesi alabilmek için 03.03.2021 tarihinde ÇED raporu sürecini başlattı. Köy halkı ise bu girişimden ve yapılması planlanan maden ocağını köylerinin yakınında istemediklerini dile getiriyor.

Tire Küçükkale Köyü’nde orman alanı ve su kaynakları maden ocağı için talan edilecek!
Yayınlama: 11.03.2021
A+
A-

İzmir’in Tire ilçesine bağlı Küçükkale köyü yakınlarında maden ocağı projesi için maden şirketi Çed sürecinini başlattı. Köylülüler istemediği proje ile ilgili 253 sayfalık ÇED başvuru raporunda gösterilen Şantiye ve Ruhsat alanı 25 Hektar yani 250.000 m2’lik bir yeşil alan orman dokusu olduğu ortaya çıktı. Saha, Köyün hemen üstündeki orman yolundan başlayarak Doğuda Kırdaşlık tepesi Batıda Sakarkay’a kadar uzanan Kuzeyde ise Kartal Dağının hemen dibinde yeni açılan Orman yoluna kadar çok geniş bir yeşil orman dokusunu kapsadığı belirlendi. Daha önce böyle bir çalışmaya karşı olan köylüler Çed raporunda çalışma yapılmak istenen bölgeyi görünce sesini duyurmak için harekete geçti.

ORMANLIK ALAN ADETA TALAN EDİLECEK

Bölgeye kurulması planan alanda 3 adet Ocak, ürün depolama alanları orman dokusunun kesilmesi sonrasında yüzeydeki toprak dokusunun komple kazılarak Kırdaşlık tepesinin hemen altındaki bölgede toplanacağı bir depolama alanı, çalışanların kullanacağı sosyal yapılar kullanım araçlarının park yeri ve tamir bakım servis alanları ile birlikte Atık Su kullanım sularının depolanacağı sahayla beraber Küçükkale köyünü top yekün tehdit altına alan bir Mermer ocağı ve Maden işletmesi yerleşkesi olduğu ifade ediliyor.

Köy halkı siz değerli basın mensuplarını, yasalardan gelen tüm demokratik hakları kullanarak başlatılan karşı duruş, hukuk ve hak arama mücadelesinde yanlarında görmekten mutluluk duyacaklardır.

GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Küçükkale Köyü’nün hukuk danışmanları bir yandan süreci ve gelişmeleri takip ederken köy sakinleri de yaşam ve Mülkiyet haklarının zarar görmemesi adına kamuoyu desteği yaratmak için tüm yasal haklarının mücadelesini başlatıyor ve 13 MART 2021 Cumartesi günü saat 12.00 Köy Meydanında Pandemi kurallarını da dikkate alıp koşulsuz uyarak siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, civar köy muhtarlarının da katılımı ile medya ve basın yetkililerinin huzurunda bir basın açıklaması ile genel bilgilendirme toplantısı düzenleceyecek. Köy sakinleri için hayati bir sorun olan bu duruma için köy halkı kendilerinin yanında olunmasını ve destek verilmesini istiyor

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.