Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ Başkanı Turan Yunuskent’te İncelemelerde Bulundu

Bu haberin fotoğrafı yok

Yunusemre Belediyesi’nin dev toplu konut hamlelerinden 5.500 Konutluk Akgedik Yunusken Toplu Konut Projesi’nde çalışmalar tüm  hızıyla devam ediyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla yürütülen projeleri yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.  Akgedik’te Türkiye’ye örnek bir yaşan alanı oluştuğunu kaydeden Turan, ” Akgedik, kurumumuzun 30 yıllık tecrübesinin de yansıdığı, çok güzel, farklı bir yaşam alanı olacak” dedi.

Manisa’da konut sorununa neşter vuracak 5.500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla yürütülen proje Türkiye’nin en prestijli projeleri arasında gösterilirken; projenin ilk etabında sona yaklaşılıyor. Yaklaşık bin 600 konuttan oluşan 2. etabında da bloklar hızla yükseliyor. Projedeki çalışmaları yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, çalışmalar hakkında Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Güzel, farklı bir yaşam alanı

Yunuskent’in Türkiye için örnek bir yerleşim alanı olacağına dikkat çeken TOKİ Başkanı Turan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de benzeri olmayan demeyelim ama ilklerden bir tanesi. Buraya ilk gelip gezdiğimizde toprak ve kıraç kamuya ait bir araziydi. Sağ olsun Yunusemre Belediyemiz onların da büyük katkılarıyla beraber burada toplu konut yapıyoruz. Ham bir çorak araziden şuan da 2 bin 700’e yakın konuttan bin 100’ü bitme aşamasında. İnşallah bu yaz vatandaşlar oturmaya başlayacak. Diğer bin 600 konutta inşallah önümüzdeki baharda tamamlanacak. Yine bu etabın devamında, toplu konut alanında 5 bin 500’e tamamlanacak konutlar. Bu yıl içerisinde bir paket ihale daha yapacağız. Bittiğinde hem Manisa’da yeni hem de toplu konut idaresinin son dönemde 3-4 yıldır ortaya koyduğu daha düşük katlı yatay mimari ve yöresel bir tarz inşa edilecek bir model ortaya koyuldu. Türkiye’deki şehircilik anlayışına, toplu konut iradesinin bugüne kadar 30 yıllık tecrübesinin de yansıdığı, çok güzel, farklı bir yaşam alanı olarak hayata geçmiş olacak. Bunu şimdi gelip o çorak araziden gelip bu binaları gelip görmek bizlere ve ekip arkadaşlarımızı da mutluluk veriyor. Zaten biz buraya sık sık geliyoruz. Benim 7-8’inci gelişim bu” diye konuştu.

Bölgenin artılarını anlattı

Projenin kente büyük bir avantaj getireceğine vurgu yapan Mehmet Ergün Turan şunları söyledi: “Manisa bir sanayi kenti. Doğal olarak sanayinin gelişimi için istihdam, iş yani insanlara da istihdamın oluşması için de konut gerekiyor.  OSB’nin yakınında konutları inşa ettik. Şehrin bir ucundan bir ucuna insanlar taşınmayacaklar. Çok modern bir yerde hem de ulaşılabilir fiyatlarla konut fiyatlarıyla insanlarımız birinci etapta konut sahibi oldu, ikinci, üçüncü etapta da olacak. Burası sadece OSB’de çalışan vatandaşlarımız için değil, farklı gelir grubuna sahip insanların bir arada yaşatacak bir muhit aynı zamanda. Bundan sonraki etaplarımızda orta gelir grubuna hitap edecek konutlar da üreteceğiz. Yine dar gelirli gruplarımız için konut üretmeye de devam edeceğiz. Çalışanların, işverenlerin, memurların herkesin bir arada yaşadığı bir semt merkezi olarak inşallah birkaç yıl içerisinde tamamıyla bitmiş olacak. 25-30 bin nüfuslu burada tabiri caizse yeni bir kasaba, Anadolu’da ilçe ölçeğinde bir yer tamamlanmış olacak.”

“Başkanımızın emeği büyük”

Yunusemre Belediyesi’nin toplu konut hamleleriyle bölgede büyük bir atılım yaptığını hatırlatan Mehmet Ergün Turan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür etti. Turan yine Gürle’de hayata geçirilecek proje hakkında da bilgi verirken sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konuda Manisa’da özellikle Yunusemre Belediye Başkanımız  Mehmet Çerçi’ye  teşekkür ediyorum. çalışmalarımızda, bağlantı yollarının açılmasında emeği büyük. Önümüzde öncü olarak devam ettiler. Şimdi bunu devam ettirirken, Akgedik’in hemen karşısında yer alan Gürle bölgesinde yeni bar arazi üzerinde çalışma var. Bunlar belki bizim dönemimizi, belediye başkanımızın dönemini de aşan şeyler olabilir ama Manisa için, kentin şehirciliği için çok önemli adımlardır. O proje devam ediyor. Biterse inşallah orada da yeni bir toplu konut alanı, biri muhit alanı inşa etmeye başlayacağız.”