Torbalı’da 2.TOKİ heyecanı

Torbalı’da 2.TOKİ heyecanı
Yayınlama: 06.03.2018
A+
A-

Torbalı Ayrancılar’ da inşaatı devam eden TOKİ konutlarını inceleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan’la görüşen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez 2.TOKİ konutları için talepte bulundu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Torbalı Ayrancılar’ da yapımına başlanan 315 adet konut ve 8 adet iş yerinin yapımı hızla yükselirken, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan inşaat alanında incelemeler bulundu.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan’la inşaat alanında yaptığı görüşmede 2. Etap TOKİ projesi için de talepte bulundu. Uzun süreden beri gündemde olan yoğun taleple ilgili konuşan Başkan Görmez şunları söyledi “ Torbalı çok hızlı büyüyen bir ilçemiz  bu anlamda ciddi istekler, potansiyel var.  Mevcut 315 konutluk projemize ek olarak 2.bir proje  için  farklı seçenekleri, alanları konuştuk.   TOKİ Başkanımız Sayın M. Ergün Turan’la daha önce bu konuyu Ankara’da da görüşmüştük.  Talebimiz değerlendiriliyor. Kesin karar için daha erken ancak bu yönde bir çalışmanın olacağını ön görüyoruz.  Torbalı’da sosyal ve kültürel dokusu bakımından benzer projelerin fazlasıyla karşılığı var. TOKİ’ye yönelik daha önce bir anket yapmıştık. 15 binin üzerinde başvuru yapılmıştı. Bu ankette konut seçenekleri belirlenmişti.” şeklinde konuştu.

TOKİ Ayrancılar’da yükselmeye başladı

Torbalı’nın en büyük mahallesi Ayrancılar ’da yapımına başlanan TOKİ konutları projesi inşaatı ise  hızla yükseliyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce 315 adet konut, 8 adet dükkân inşaatı  ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için 22 Mayıs’ta ihale yapılmıştı.

450 İşçi çalışıyor

Ayrancılar ’da kurulan inşaat şantiyesinde 450 inşaat işçisi ile teknik ve idari personelin kaldığı belirtiliyor. Yükseklikleri zemin +5 olan konutların 156’sı 2+1 ve 159’u ise 3+1 planında inşa ediliyor.. Proje aşamasında modern ve yerel mimari sentezlendi. Cephelerde söveler ve dekoratif pencereler ile farklılık oluşturulmaya çalışıldı. Dükkânlarla konutlarla iç içe tasarlandı. Konutların yanı sıra donatı alanları, meydanı, dükkânları, geniş peyzaj, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanları ile tüm ihtiyaçlara yanıt verecek yeni bir yerleşim alanı oluşturuldu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.