TÜBİTAK’tan EBİLTEM ve Ege Teknopark’ın 8 firmasına proje desteği

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi –EBİLTEM- ile Ege Teknopark çatısı altında faaliyetlerini sürdüren 8 firmanın hazırladığı projeler TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) tarafından destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK’tan EBİLTEM ve Ege Teknopark’ın  8 firmasına proje  desteği

Ege Üniversitesi EBİLTEM ve Ege Teknopark çatısı altında faaliyetlerini sürdüren firmalar geliştirdikleri projeler ile TÜBİTAK-TEYDEB’ten destek almaya devam ediyor. TÜBİTAK’ın firmaların teknolojik rekabet gücünü artırmak ve Ar-Ge projelerini desteklemek amacıyla uygulamaya geçirdiği 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Programı 2021 yılı 2. Çağrısı sonuçları açıklandı. Çağrı kapsamında toplamda 358 proje başvurusundan 190 projenin desteklenmesine karar verildi. Ege Üniversitesi EBİLTEM ve Ege Teknopark bünyesinde faaliyetlerini sürdüren firmalarından başvuru yapan 8 firmanın projesi, desteklenen 190 proje arasında yer aldı.

Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Sağlıktan yazılıma, biyoteknolojiden tarıma, otomasyondan enerjiye farklı sektörlerdeki firmaların faaliyet gösterdiği Ege Teknopark ve EBİLTEM birimlerimiz ülkemizin öncelikli alanlarına yönelik önemli Ar-Ge çalışmaları ve projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Her iki birimimiz,  bölgemiz ihtiyaçları doğrultusunda sanayi ile iş birlikleri konularında öncü, yönlendirici ve aktif bir rol oynuyorlar. Proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve Ar-Ge proje başvurularının artırılması amacıyla önemli çalışmalar yürütüyorlar. Teknoloji temalı Ar-Ge projesi üreten firmalarımızın TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenmesi bizleri gururlandırıyor. Projeleri desteklenen firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da firmalarımıza her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

TÜBİTAK -TEYDEB tarafından yürütülen “1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı” ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların teknoloji ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek daha rekabetçi olmaları, sistematik proje yapabilmeleri, katma değeri yüksek ürün geliştirebilmeleri, kurumsal araştırma teknoloji geliştirme kültürüne sahip olmaları, ulusal ve uluslararası destek programlarında daha etkin yer almaları hedefleniyor. 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Programı 2021 yılı 2. Çağrısı kapsamında toplamda 358 proje başvurusunda bulunuldu. Değerlendirme süreci tamamlayan  190 projenin desteklenmesine karar verildi.

Yayınlama: 14.01.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.