Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tunç Soyer Kimdir?

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Tunç Soyer Kimdir? İşte İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in biyografisi…

31 Mart 2019 Yerel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer kimdir?

ÜNİVERSİTE YILLARI

Tam adı Mustafa Tunç Soyer, 1959 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğundan beri İzmir’de yaşayan Mustafa Tunç Soyer, Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Buradaki 7 yıllık öğrenciliğinin ardından Soyer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen asistanı olarak çalıştı. 1977-1981 yılları arasındaki Üniversite hayatını ‘Ankara deneyimi bana hukuk nosyonunu, adaletin vazgeçilmezliğini, suç ile suçsuzluğu ayıran o çok ince çizgiyi, adaletten yoksun kalanların ödeyeceği çok ağır bedelleri öğretti. Bu eğitim sayesinde, çağdaş ve demokratik bir toplumun en temel taşının hukuk-adalet olduğunu işledim kimliğime.’ şeklinde ifade etmiştir.

Tiyatroya ek olarak, Türk Haberler Ajansı’nda muhabir olarak çalıştı. ‘Gazeteciliği “doğruyu arayış” olarak değerlendirdim ve her adımda “bu doğru mu?” sorusunu yanıtlamaya çalıştım. Ve hiç yılmadan hep doğruyu sorguladım.’ diyerek o yıllarını özetleyen Soyer, yine aynı yıl içerisinde Aynı yıllarda Ingela Bendt ve James Downing’in mülteci kamplarında Filistinli kadınların dramını anlatan “Geri Döneceğiz” isimli kitabını Türkçe’ye çevirdi. Daha sonra İsviçre Webster Koleji’nde “Uluslararası İlişkiler” yüksek lisansı yaptı. Yüksek lisans eğitimindeki ikinci adımı Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanında oldu.

ÇALIŞMA HAYATI

Çalışma yaşamıma turizm sektöründe başladı. Beş yıl boyunca turizm sektöründe görev aldı ve sektörün önde gelen tesislerinde genel müdürlük yaptı. Bu deneyimlerin kattığı bilgilerle 1991 yılında Seferihisar’da bir tatil köyü kurdu ve dokuz yıl boyunca yönetti.

2003 yılında Avrupa Birliği’nden İzmir’e temin edilebilecek mali kaynaklar konusunda hazırladığı raporu dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ya sundu. Başkan Piriştina Soyer’in bu teklifini önemsedi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak çalışmasını sağladı. Soyer, Başkan Ahmet Piriştina için, ‘Piriştina hepimiz için çok güçlü bir rol modeldi.’ ifadeleriyle o günleri açıkladı.

2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası’nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 2006 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevi ne getirildi.

SİYASİ HAYATI

2009-2019 yılları arasında iki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2013 yılında merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Mayıs 2014’te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde Aziz Kocaoğlu’nun yerine Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterildi ve İzmir’in yeni büyükşehir belediye başkanı oldu.

Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

Tunç Soyer kimdir?

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Necdet Budak kimdir?

Tunç Soyer Honaz Kirazı İçin Garanti Verdi