Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tunç Soyer tartışılan Kıbrıs sözleri hakkında konuştu: Haksızlık!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisi ile ilgili gündeme getirilen ‘Kıbrıs röportajı’ hakkında konuştu. Soyer, “Üç sene önce yaptığım bir açıklamaydı. Ne bugünkü koşullar aynı, ne ben aynı durumdayım; bambaşka hüviyetimiz var” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve sosyal medyada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kıbrıs hakkındaki röportajı tartışma konusu olmuştu. Birçok isim Soyer’e tepki gösterirken, Başkan Soyer, konu ile ilgili aydınlatıcı bir açıklama yaptı.

‘DÜN YAPTIĞIM DEMEÇ GİBİ SUNULMASI HAKSIZLIK’

Soyer, Kıbrıs ile ilgili açıklamalarına bir yenisini ekleyerek, açıklamalarının 3 sene önceye dayandığını ifade ederek, “Üç sene önce yaptığım bir açıklama. Cittaslow Genel Koordinatörü iken Kıbrıs’ta 5 şehrimizi birliğe sokmuşken, o gün barış görüşmeleri sürerken yaptığımız bir şeydi. Ne bugünkü koşullar aynı, ne ben aynı durumdayım; bambaşka hüviyetimiz var. Dolayısıyla onu dün yaptığım bir demeç gibi verilmesini sunulmasını büyük haksızlık olarak görmekteyim bu kadar yani” şeklinde konuştu.

SOYER NE DEMİŞTİ?

Soyer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yayımlanan bir gazeteye verdiği röportajda, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak; ancak hiç bırakmıyoruz” şeklindeki röportajı sosyal medyada yeni gibi servis edilmişti.