Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tunç Soyer’den Kepenek’ Büyük Destek… Honaz Kirazı İçin Garanti Verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Millet İttifakı Honaz Belediye Başkan adayı Yüksel Kepenek’e destek için Honaz’da idi. Başkan Soyer burada yaptığı konuşmada,”Yüksel Başkanım seçildiğinde Honaz İzmir’in bir ilçesi gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, nasıl Seferihisar mandalinasını dünya markası yaptıkysak Honaz Kirazı’nı da dünya markası yapacağız. Honazlı üretici kardeşim bilsin ki, ürettiği kiraz asla elinde kalmayacak. Gerekirse İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz satın alacağız”dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 2 Haziran seçimleri öncesi Millet İttifakı Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’e destek vermek için Honaz’a geldi.  Yüksel Kepenek ev sahipliğindeki iftara Tunç Soyer ve Deniz Yücel’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Milletvekili Kazım Arslan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkur, 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı Denizli Büyükşehir adayı Ümit Bahtiyar, partililer ve vatandaşlar katıldı. Honaz’da düzenlenen iftar yemeğinin ardından Başkan Soyer üretimle alakalı önemli açıklamalar yaptı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_3273.jpg

”YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI TÜRKİYE’Yİ İTHAL EDER HALE GETİRDİ”

Sözlerine Türkiye’nin yanlış tarım politikaları yüzünden ithal ederek bir hale geldiğini söyleyerek başlayan Soyer,”Bugün burada Yüksel Başkanın yanında olmaktan gurur duyuyorum. Ege Bölgesi dünyanın en bereketli toprakları eskiden öğretmenlerimiz derdi ki,’ Bu ülke dünyada kendi kendisine yeten 7 ülkeden biridir, biz dünyanın tahıl ambarıyız’ öğretmenlerimiz bize böyle dediğinde biz de ülkemizle iftahar ederdik. Sonra ne oldu da, samanı, gübreyi ithal eder hale geldik? Topraklar bereketini mi yitirdi? Bilmediğimiz afetler, kuraklıklar mı yaşadık? Ne oldu da biz herşeyi ithal eder hale geldik. Sadece yanlış tarım politikaları bizi bu hale getirdi”dedi.

”HONAZ KİRAZINI GEREKİRSE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALACAK”

Kiraz üretimi ile tanınan Honazlı kiraz üreticisine söz veren ve sözü büyük coşku yaratan Başkan Soyer,”Biz yerelde tarımı ileriye götürebiliriz. Nereden biliyorum? Seferihisar’dan, İzmir’den biliyorum. Honaz Dünya’nın en kaliteli kirazını üreten bir memleket ama kirazınızı satamıyorsunuz. Ben buradan söz veriyorum. Yüksel Başkanım seçildiğinde Honaz İzmir’in bir ilçesi gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, nasıl Seferihisar mandalinasını dünya markası yaptıkysak Honaz Kirazı’nı da dünya markası yapacağız. Honazlı üretici kardeşim bilsin ki, ürettiği kiraz asla elinde kalmayacak. Gerekirse İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz satın alacağız”ifadelerini kullandı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 9d0f8729-c01a-4407-ba1a-fd8444736ef6.jpg

”MARKA YARATACAĞIZ”

Tunç Soyer konuşmasında Honaz tarım ürünlerinde markalaşmaya değindi. Soyer,”Tarım ürünün işlenerek sanayi ürünü haline getirmekte çok büyük fayda var. Bu ürünün katma değerini büyütür, rekabet gücünü arttırır ve pazarlama kabiliyetini güçlendirir. Onun için bu topraklardaki kirazınızı, cennet elmanızı, domatesinizi işlememiz gerekiyor. Bunları Honaz’da yapacağız. Örnek vermem gerekirse, Ege Bölgesi’nin her yerinde zeytin ağacı vardır. Biz zeytinin yağını sıkar tüccara satarız. Bunları İtalya, İspanya’ya götürür ve şık ambalajlarda tüm dünyaya İtalya zeytinyağı İspanya zeytinyağı diye satar. Biz aciz değiliz. O ambalajı yapacağız, o kirazı paketleyeceğiz, markasını alacağız. Bütün dünyaya Honaz kirazı diyerek satacağız”şeklinde konuştu.

”BAŞARABİLMEK İÇİN AYDINLIK,VİZYON SAHİBİ, EĞİTİMCİ BAŞKANA YÜKSEL BAŞKANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Başkan Soyer konuşmasını,”Çünkü bizim ülkemiz dünyanın en bereketli en zengin toprakları ama bu zenginliklerle uyumlu yaşamıyoruz. Bunu başara bilmek için Yüksel hocam gibi aydınlık,vizyon sahibi, eğitimci belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Yoksa derya içinde olup deryayı bilmeyen balık misali bu topraklarda yaşamaya devam ederiz. Hep çıkarak çıkarız. Ama biz diyoruz ki artık ustalık zamanı bundan sonra başkanımla beraber bu memlekette yepyeni bir sayfa açılacak. Buna kalbimden inanıyorum. İşsiz genç, aşsız ev kalmayacak. Ve her şey çok güzel olacak”sözleriyle bitirdi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı d341e170-2bcd-4811-bc62-4cb88d4f36b6.jpg

KEPENEK:”HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Mitingde söz alan Hona Belediye Başkan adayı Yüksel Kepenek Kepenek,” Tunç Başkanım bizim rol modellerimizden birisidir. Bize öyle onur verdi ki.. Ben sırtımı öyle aydınlık, öyle güçlü liderlere dayadıktan sonra Honaz’ı Dünya’nın Türkiye’nin en güzel, en güçlü, en mutlu ilçesi, en refah ilçelerinden biri yaparım. Bunun sözünü veriyorum. Çünkü siz mutluluğu hak ediyorsunuz. Hepimiz el ele güzel günler göreciğiz. Her şey güzel olacak”ifadelerini kullandı.

 

HABER:ORAL CAN TATAR