Türk Tabipler Birliği’nden ADÜ açıklaması!

Türk Tabipler Birliği’nden ADÜ açıklaması!
Yayınlama: 26.05.2020
A+
A-

Egeligazete.com’da yer alan habere göre, Koronavirüse karşı en ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman sağlanması konusundaki eksikler bir türlü tamamlanamadığı iddia edildi. Bu konuda Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinden de üzücü bir haber geldi. Türk Tabipler Birliği sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde iki intern(Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi) doktora yeterli koruyucu ekipman sağlanamadığı için koronavirüs bulaştığı belirtildi.

Sosyal medya hesaplarından açıkladılar

Kornovavirüse karşı en ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman sağlanması konusundaki eksikler bir türlü tamamlanamıyor. Bu konuda Türkiye’nin önemli yüksek öğretim kurumlarından biri olan Aydın’daki Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinden de üzücü bir haber geldi. Türk Tabipler Birliği sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde iki intern (Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi) doktora yeterli koruyucu ekipman sağlanamadığı için koronavirüs bulaştığı belirtildi.

Türk Tabipler Birliği’nin açıklaması şöyle:

“Adnan Menderes Ünv. Tıp Fak. 2 intern arkadaşımız yeterli kişisel koruyucu ekipman sağlanmadan çalıştırılmaları nedeniyle Covid-19 testi pozitif saptandı. Sağlık çalışanlarının yeterli koruyucu ekipman sağlanmadan çalıştırılmamalarını talep ediyoruz!”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.