Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Yıldızları’ndan nefes kesen gösteri!

Zafer Haftası’nın 97. yıldönümü kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar’da gösterişi uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları nefes kesen bir gösteriye imza attı. 

Zafer Haftası'nın 97. yıldönümü

Afyon Kocatepe Üniversitesi semalarında gösteri yapan Türk Yıldızları ‘nı izlemek isteyen vatandaşlar için valilik önünden ücretsiz seferler düzenlendi. Havalimanından kalkan uçaklar yaklaşık 45 dakika boyunca gökyüzünde birbirinden zor hareketler gerçekleştirdi. Binlerce kişi Türk Yıldızları’nın unutulmaz gösterisini ilgiyle izledi.

7 uçağın yaptığı 20 ayrı akrobasi hareketi izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Vatandaşlar Türk Yıldızları’nın gösterisini cep telefonları ve kameralarla kaydetti. Gösteriyi eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ile askeri erkan takip etti. Türk Yıldızlarının şehitler anısına gökyüzünde çizdiği kalp ise uzun süre alkışlandı.

Vatandaşlar gösteriyi beğendiklerini, göğüslerinin kabardığını ve Türk Yıldızları ile gurur duyduklarını belirtti. Gösteri sonunda Türk Yıldızları yer ekibi vatandaşlara bol bol imza dağıtarak fotoğraf çektirdi.

Büyük Taarruz Emrinin Verildiği Kocatepe’de Tören

Kocatepe’ye büyük yürüyüş gerçekleştirildi


Vatandaşlar ise gösteriden son derece memnun kaldıklarını belirterek gurur duyduklarını ifade etti.

TÜRK YILDIZLARI NEDİR?

Türk Yıldızları olarak adlandırılan 134. Akrotim Filo Komutanlığı, Türk Hava Kuvvetleri’nin gücünün tüm dünyaya tanıtılması ve Türk Milleti’nin silahlı kuvvetlere olan bağlılık duygularının pekiştirilmesi amacıyla 1992 yılında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halis BURHAN’ın talimatı üzerine kurulmuştur.

Akrobasi gösterilerinde, Halk arasında F5 diye bilinen NF 5A 2000 ve NF 5B 2000 uçaklarının Türk mühendisleri tarafından akrobasi uçuşları için modifiye edilmiş modellerini kullanmaktadır.

8 pilottan oluşan -3 / 7.33 G kuvvetine maruz kalarak 1.000 metre ile 3.500 metre yükseklikleri aralığında zaman zaman iki uçak arasında 1 metre mesafe kalacak kadar birbirlerine yaklaşarak ve saatte 1.000 km hıza kadar yükselen hızlarda gösterilerini gerçekleştirmektedir.

Her yıl ortalama 30 gösteri gerçekleştiren Türk Yıldızları, aynı anda 8 savaş uçağı ile akrobasi uçuşu gerçekleştirebilen dünyadaki tek akrobasi timi olma özelliğinin yanı sıra 2001 yılında Bakü’de bir milyonun üzerinde kişinin izlediği uçuşu ile de en fazla kişi tarafından izlenen akrobasi uçuşu rekoruna da sahiptir.