Türkiye kırmızıya büründü.. Ege’de 8 ilde 4’ü yüksek riskli!

Türkiye’nin yeni koronavirüs risk haritası belli oldu. İstanbul, Ankara, İzmir yeni haritada kırmızıya bürünürken sadece Şırnak mavi kategoride yer aldı. Ege’de 8 ilden 4’ü yüksek riskli 3’ü çok riskli 1’i ise riskli kategoride yer aldı.

Türkiye kırmızıya büründü.. Ege’de 8 ilde 4’ü yüksek riskli!
Yayınlama: 29.03.2021
A+
A-

Türkiye’nin yeni koronavirüs risk haritası belli oldu. Yeni haritada Şırnak düşük riskli tek il olurken 9 ile orta riskli, 11 il yüksek riskli 58 il ise çok yüksek riskli olarak gösterildi. İstanbul, Ankara, İzmir yeni haritada kırmızıya bürünürken sadece Şırnak mavi kategoride yer aldı. Yeni haritada 12 il ise turuncu kategoride yer aldı.

Güncel haritada 17 olan kırmızı il sayısı 58’e çıktı.

TURUNCU KATEGORİDEKİ İLLER(YÜKSEK RİSKLİ)

Manisa, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı

İZMİR KIRMIZIDA ISRARLI

Verilen son haritada kırmızı görünen İzmir bugün açıklanan kentler arasında da çok yüksek riskli kentler arasında yer aldı. İzmir’le birlikte bölgede Aydın, Muğla ve Kütahya da yüksek riskli kentler arasında yer aldı. Ege bölgesinde Manisa, Denizli, Afyonkarahisar turuncu, Uşak ise sarı kategoride yer aldı.

DENİZLİ YÜKSEK RİSKLİ OLDU

0-26 Şubat haritasında sarı renk(orta riskli) olan Denizli’nin 100 binde vaka sayısı 49,38’e yükselerek yüksek riskli kategoriye yükseldi. Az riskli kategoride buluna Uşak ise riskli kategoriye geçti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.