Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye Palet Üreticileri derneği (TEPAL) İzmir Ofisini Açtı

EPAL Dernek Başkanı Sayın İsmet Kurutaç, Açılışta Şöyle konuştu; ”TEPAL” Tüm EPAL Üreticileri Kalite Derneği olup, kısa adının TEPAL olduğunu, 2010 yılında kurduğunu, Dernek Merkezlerinin İstanbul olduğunu söyledi.

EPAL Dernek Başkanı Sayın

TEPAL Dernek Başkanı Sayın İsmet Kurutaç, Açılışta Şöyle konuştu;

”TEPAL” Tüm EPAL Üreticileri Kalite Derneği olup, kısa adının TEPAL olduğunu,

2010 yılında kurduğunu, Dernek Merkezlerinin İstanbul olduğunu söyledi.

EPAL Merkezi Almanya Düseldorf’ta bulunan Avrupa Paletçiler Birliği’nin (EPAL eV.)  Markası olduğunu söyledi.

TEPAL’in Türkiye Ulusal Komitesi ve EPAL markasını temsil etmekte olduklarını, EPAL eV. yönetimi ile koordineli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

TEPAL olarak Derneğimize bağlı Üyelerimizin EPAL lisansı başvuru işlemlerini yürütmek, yaptıkları üretimlerin EPAL kalite standartlarında yapılıp yapılmadığını denetlemek ve EPAL lisansı altında üretim ve tamir işlemleri yapan TEPAL üyeleri ile EPAL eV. arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamak sureti ile yardım ve dayanışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen TEPAL Başkanı Sayın İsmail KURUTAÇ, İzmir ofisimizi İzmir ve çevre illerdeki üyelerimiz ve bünyemize yeni katılacak olan palet üretici ve palet tamircileriyle yapılacak çalışmalarda koordinasyonu sağlamak ve her geçen gün genişleyen ailemize daha iyi hizmetler vermek amacıyla açtıklarını söyledi. 

Derneğimiz Türkiye’de üretilen EPAL/EURO palet ve Metal Kasa/Gitter Box standartlarının korunması için faaliyet göstermekte ve bu konuda üyelerine gereken katkıyı sağlamaktadır dedi.

TEPAL, Palet üretimi yapan ve EPAL kalite standartlarında palet üretmek isteyen, lisansız palet imalatını ve tamiri yapan firmaları, TEPAL olarak ziyaret ediyoruz.

EPAL’in faydalarını ve avantajlarını anlatıyoruz, EPAL kalite standartlarına geçmeleri konusunda çalışmalar yaparak bu firmaları Derneğimize kayıt ediyoruz, EPAL lisansı almalarında da yardımcı oluyoruz dedi.

TEPAL olarak, EPAL pazarını arttırmak, EPAL kalitesini ve sürdürülebilirliğini sağlamak, Lisanslı işletmelerde, uluslararası EPAL kalite standartlarına uyup uyulmadığını denetlemek suretiyle EPAL eV. ile işbirliği yaparak standartların korunması amacıyla denetimler yapmaktayız. Standartlara uymayan ve sahte EPAL üretimi yapan üreticiler hakkında da yasal süreçleri de takip ediyoruz dedi.

 EPAL’ in Dünyada 14 tane Ulusal Komitesi var ve Dünyanın çeşitli Ülkelerinde 6 Ofisi bulunmakta dır, biz de Ülke olarak bu komitelerden biriyiz dedi.

Şu an 60 Üyelerinin bulunduğunu fakat çok yoğun talep aldıklarını belirten Sayın Kurutaç 20 ye yakın yeni üyelik talebi bulunduğunu ve bu sayının giderek daha çoğalacağını, yakın zamanda 100’ün üzerinde üyelerinin olacağını sözlerine ekledi.

Epal havuz sistemi ile ilgili de bilgi veren Sayın Kurutaç, Türkiye’de henüz bir havuz sisteminin olmadığını fakat, Bir havuz sistemi kurmak için çabalarımız ve çalışmalarımız sürmektedir dedi, EPAL havuz sisteminin amacı sürdürülebilir, daha çevreci bir paletle tüm ticaret akışını uygun maliyetlerle sağlamayı planlılarını söyledi.

EPAL standartlarında yılda bir buçuk milyon palet üretimi olduğunu, fakat daha yolun başında olduklarını, TEPAL olarak amaçlarının bu sayıyı birkaç kat daha arttırmak olduğunu belirtti.    

Epal paleti diğer paletlerden ayıran en önemli özelliğin Paletlerin, belirli kalite standartlarında üretiliyor olması ve lisanslı üreticiler tarafından üretiliyor olduğunu belirten Kurutaç, ayrıca EPAL paletin tercih edilme sebeplerinden biri de işgüvenliğine uygun olması ve dayanıklılığı ile yıllarca kullanılmak suretiyle çevreye saygılı bir ürün olduğunu söyledi. EPAL’in Dünyada 600 milyona yakın havuzda paleti bulunmakta olduğunu da sözlerine ekledi.

İzmir ofisimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz, Her geçen gün büyüyen TEPAL ailesine   yapılacak çalışmalarda, koordinasyonu sağlamak ve daha iyi hizmetler vermek amacıyla İzmir ofisini açtıklarını söyleyen Başkan İsmet KURUTAÇ, üyelerimize kaliteli hizmet vermenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti, açılışa katılan herkese teşekkür ederek ofisimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi.