Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de Bir İlk:OLİG

Gençlerin spora yönelmesi, yeni yeteneklerin ortaya çıkması için çok büyük bir sportif proje tasarlayan Torbalı Belediyesi, Okullar Ligi (OLİG)’ne start verdi. 3 branşta 100 takım ve 1500 sporcunun mücadele edeceği OLİG 22 Mart’a kadar sürecek

 Gençlerin spora yönelmesi,

Spora verdiği değer ile dikkatleri üzerine çeken Torbalı Belediyesi, bugüne kadar görülmemiş çapta bir turnuvaya imza atıyor. İlçedeyaşayan gençlerin spor yapmalarını ve yetenekli gençlerin belirlenmesini sağlamak adına düzenlenen Okullar Ligi (OLİG) ilk karşılaşmalar ile başladı. OLİG’de basketbol, voleybol ve futbol gibi branşlar yer alıyor. 3 farklı branşta 100 takımda, 1500 sporcu mücadele ediyor. Küçük, yıldız ve genç kategorilerinde yapılan karşılaşmalar 22 Mart tarihinde oynanacak final müsabakaları ile sona erecek. Kıyasıya mücadelenin yapıldığı OLİG’de 52 futbol, 28 voleybol ve 1 basketbol takımı yer alıyor. Lig usulü yapılacak olan karşılaşmalarda rakiplerini geçebilen takımlar şampiyonluk için mücadele edecek. Her şeyin enince ayrıntısına kadar düşünüldüğü OLİG’de takımların giydiği formalar da Torbalı Belediyesi tarafından yaptırıldı. Belediye yetkilileri OLİG isminin marka tescili için Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulundu.        

ÇOK KAPSAMLI BİR SPORTİF OLUŞUM

Yurt genelinde bu kadar kapsamlı bir sportif projeye imzaatılmadığını hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “OkullarLigi, kısa adıyla OLİG projesi; ilçemizdeki tüm ilk ve orta öğretimokullarıyla, lise ve dengi okulların üç spor dalında oluşturacaklarıtakımlarıyla yer alacağı sportif bir oluşumdur. OLİG projesiyle ilçemizdeyaşayan küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yer alan 2001-2008doğumlu yaklaşık bin 500 gencin basketbol, voleybol ve futbol branşlarındakisportif etkinliklerle; aktif, disiplinli, iş birlikçi, planlı ve rekabet yönüaçık bireyler olmasına katkı konmayı amaçladık. Bu projenin sonundagençlerimizin; bir grup, takım ya da ortak hedefe yönelik aidiyet kurabilmiş, uzlaşmacıve sorunun çözümüne odaklı, kendine güvenli, kentli olma bilinci yerleşmiş, bağımlılıktanve suçtan uzak bireyler olmasına katkı koyacağız. OLİG, 22 Mart tarihinde sonaerecek. Projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını diliyorum. Emeği geçenbelediye personelimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.