Türkiye’nin En Büyük Çocuk Şenliği Denizli’de Başladı

Türkiye’nin En Büyük Çocuk Şenliği Denizli’de Başladı
Yayınlama: 10.04.2018
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Türkiye’nin en büyük çocuk şenliği başladı. İlçelerin ardından kent merkezindeki çocuklarla buluşacak şenlikte toplam 60 bin çocuk gönüllerince eğlenecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Türkiye’nin en büyük çocuk şenliği ilçelerde başladı. İlk olarak Beyağaç, Babadağ, Bozkurt, Çardak, Çivril, Çal, Bekilli, Baklan ve Çameli ilçesinde eğitim gören ilkokul çağındaki çocukların katıldığı şenlik heyecanın ve coşkunun adresi oldu. İlköğretim çağındaki çocuklara eğlenceli bir gün yaşatmayı hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği şenlikte çocuklar animatörler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Çuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynayan çocuklar şişme oyun parklarında doyasıya eğlenme imkanı buldu. Gün boyunca arkadaşları ile eğlenen öğrenciler günün sonunda öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

60.000 çocuk gönüllerince eğlenecek

Türkiye’nin en büyüğü olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şenliği, bu güne kadar binlerce çocuğu ağırlarken, kent merkezi ile birlikte toplam 60 bin çocuk gönüllerince eğlenecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi 7. Çocuk Şenliği, ilçe turlarını tamamladıktan sonra kent merkezindeki öğrencilerle buluşacak. Sanal dünyadan bir gün olsun uzaklaşacak  çocuklar gerçek arkadaşlarıyla oyun alanlarında güzel hatıralar yaşayacak. Şenliğe özel tişört hediye edilen çocuklara poğaça, meyve suyu gibi ikramlar da yapılıyor.

“Çocuklarımızı unutmadık”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 7’ncsini başlattıkları Türkiye’nin en büyük çocuk şenliğinin yine dolu dolu başladığını söyledi. İlk olarak şenliği ilçelerde başlattıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Şükürler olsun bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz şenliğimizde de çocuklarımızın dolu dolu bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. ‘Merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak’ sloganı ile çıktığımız bu yolda çocuklarımızı da unutmadık. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Onlar bizim hazinemiz geleceğe giden güzelliklerimiz olmaya devam edecek” dedi.

Gerçek dostluklarla buluşuyorlar

Çocukları sanal alemden uzaklaştırarak gerçek arkadaşlarıyla geleneksel oyunlarla buluşmasını sağladıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “31 Mart-8 Nisan tarihleri arasında düzenlediğimiz Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap fuarımızda kitapla buluşturduğumuz çocuklarımızı şimdi geleneksel oyunlarla, gerçek arkadaşlarıyla, gerçek dostluklarla bir araya getiriyoruz. Onları geleceğe hazırlamak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah çocuklarımız bizden çok daha iyi yerde olacaklar. Bütün amacımız bu.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.